Høsttur til Femundsmarka og Røros

Fellestur

Fra dato
28. august 2018 kl. 09:00
Til dato
1. september 2018 kl. 21:26
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
11867
Dette arrangementet er over!

Femundsmarka byr på nydelig fjellnatur, med trolske fjellbjørker, flotte elver, åpent og lettgått turterreng og Store Svuku (1415 moh.). Midt i dette landskapet ligger Svukuriset, en idyllisk fjellgård og et perfekt utgangspunkt for gode turer. Det blir også båttur på Femunden og en natt i bergstaden Røros. På Røros blir det guidet byvandring og omvisning i Røros kirke.

Program

Dag 1: Ankomst Svukuriset (830 moh.)
Oppmøte på Oslo bussterminal ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform det er.  Avreise med ekstrabuss kl 09.00 til Elgå. Til fots til Svukuriset, ca 8 km. Bagasjetransport. Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Dag 2-3: Dagsturer ut fra Svukuriset 
Flotte tilrettelagte dagsturer, der turlederne vil ta hensyn til deltagerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring. En av dagene prøver vi oss opp på Store Svuku (1415 moh.) dersom været tillater det.

Dag 4: Svukuriset - Røros (Erzscheidergården Hotell og Gjestegård)
Til fots fra Svukuriset til Revlingen på fjellvei ca. 4 km. Bagasjetransport. Båt fra Revlingen kl. 12.30 over Femunden til Synnervika. Videre med buss kl. 14.45 til Røros. Ankomst Erzscheidergården Hotell og Gjestegård ca kl 15.30.

Dag 5: Hjemreise Røros - Oslo
Etter en god frokost blir det guidet byvandring og omvisning i Røros kirke fra kl. 10.00 - 12.00. Resten av dagen koser vi oss i Røros. Avreise med tog fra Røros kl 16.20 med togbytte på Hamar og videre til Oslo S, ankomst 21.26.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 6586,- fra/til Elgå/Røros
Kr 8441,-, fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-
Meld deg inn her!
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen: Enkel

Annet:
Sengetøy/håndkle er inkludert. Bagasjetransport. Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart: Femundsmarka 1:50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer: 
Før du melder deg på tur les igjennom: "Viktig informasjon - fellestur sommer".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

BLI MEDLEM I DNT.

Høsttur til Femundsmarka og Røros

Femundsmarka byr på nydelig fjellnatur, med trolske fjellbjørker, flotte elver, åpent og lettgått turterreng og Store Svuku (1415 moh.). Midt i dette landskapet ligger Svukuriset, en idyllisk fjellgård og et ...

Kontaktinformasjon: