Jotunheimen - Galdhøpiggen og Glittertind 55+

Fellestur

Fra dato
15. juli 2018 kl. 08:02
Til dato
20. juli 2018 kl. 20:04
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Galdhøpiggen, Jotunheimen, Ukestur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11837
Dette arrangementet er over!

Toppturer etter lyst og evne. Bli med til topps på Galdhøpiggen og Glittertind eller bare nyte områdene rundt! Galdhøpiggen når vi med bretur over Styggebreen, før vi tar de siste 100 meterne opp på Norges tak. Hytte-til-hytteturen går videre til Spiterstulen og Glitterheim, som ligger ved foten av Glittertind. Her blir det hyggelig bevertning og gode muligheter for nok ett toppstøt, eller bare nyte naturen rundt hytta. Det blir også besøk på Norsk fjellmuseum i Lom. 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Juvasshytta
Oppmøte i Oslo S, ved perrongen, 20 minutter før avreise. Sjekk monitorene i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform Trondeimstoget 08.02 går fra. Vi ankommer Otta med toget kl. 11.29 og reiser videre med ekstrabuss kl. 11.55 til Lom, ankomst ca. kl. 13.00. Kulturstopp -  med besøk på Norsk fjellmuseum i Lom. Videre med ekstrabuss kl. 15.30 til Juvasshytta, ankomst ca. kl. 13.30. Middag kl.19.00 og sosialt samvær utover kvelden.

Dag 2: Galdhøpiggen, 2469 moh!
Fokost på Juvasshytta før vi pakker dagstursekkene våre og er klare for tur til Norges tak. Breføreren møter oss på hytta. Vi går opp til Styggebreen, 3 km. Der tar vi på oss breutsryret og går i taulag oppover mot toppen av Galdhøpiggen. Når vi går av breen er det igjen 1 km og ca 200 høydemeter. Vel oppe på toppen nyter vi utsikten før vi snur nesa nedover igjen og går tilbake til Juvasshytta, samme vei og over breen. Vi er framme i god tid før middag kl.19.00.

Dag 3: Juvasshytta - Spiterstulen, 8 km
Etter topptur i går blir det deilig med en roligere dag. Vi tar oss god tid til å spise frokost og pakke oss ut av rommene på Juvasshytta før vi tar beina fatt i mot Spiterstulen. Dagens tur er ikke lang, så vi tar oss god tid til å ta pauser og kommer fram til Spiterstulen tidlig. Middag kl. 19.00.

Dag 4: Spiterstulen - Glitterheim, 16 km
Etter frokost gjør vi oss klare for dagens etappe. Den har betydelig mange færee høydemeter både opp og ned enn neste dag, så det er bare å nyte Jotunheimens flotte daler med majestetiske fjell opp på hver side. Vi går i et behagelig tempo og tar nok pauser. Turen tar ca 5 timer. På Glitterheim kan vi glede oss til å få servert lokal fjellmat laget av bestyrerne selv. Middag er kl.19.00.

Dag 5: Glittertind, 2465 moh!
Vi nyter en deilig frokost på Glitterheim før vi pakker sekkene våre og gjør oss klare for Glittertind - Norges nest høyeste fjell. Turen har gjevn og fin stigning hele veien. Glitterheim ligger på ca 1400 moh, så det er ca 1100 høydemeter til toppen. Den siste delen av turen går på Glitterbreen, men den ligger stille og fint, og har derfor ikke sprekker. Vi trenger ikke breutstyr eller -fører for å gå denne turen. Vi bruker ca 6 timer på denne turen. Vel nede igjen på hytta kan vi nyte Glitterheims fantastiske lokalmat til middag kl.19.00.

Dag 6: Hjemreise fra Glitterheim
Etter frokost pakker vi sekkene våre for siste gang på denne turen og går 7 km på grusvei ut til parkeringsplassen i Veodalen. Vi bruker i underkant av 2 timer ut. Der blir vi plukket opp av ekstrabuss kl.13.30 og kjørt til Otta, der vi er framme kl.15.30. Videre med tog til Oslo S kl. 16.30. Ankomst Oslo S kl. 20.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 8449,- fra/til Otta.
Kr 9947,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-
Meld deg inn her!
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen: Middels/Krevende
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Ta med lakenpose/sovepose (evt. mulighet for leie av sengetøy). Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart: Jotunheimen vest 1: 50 000 og Jotunheimen aust 1: 50 000.  Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer: 
Før du melder deg på tur les igjennom: "Viktig informasjon - fellestur sommer".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Jotunheimen - Galdhøpiggen og Glittertind 55+

Toppturer etter lyst og evne. Bli med til topps på Galdhøpiggen og Glittertind eller bare nyte områdene rundt! Galdhøpiggen når vi med bretur over Styggebreen, før vi tar de siste ...

Kontaktinformasjon: