Avlyst Har du ikke vært der enda? Snøhetta (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
13. september 2018 kl. 15:45
Til dato
16. september 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Høst, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Snøheim
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Dovrefjell, Jotunheimen (se kart)
Turkode
11896
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Fullbooket hytte. Ny avgang 20.-23.9

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal iallfall vi sørge for at du får muligheten til. Snøhetta er etterhvert blitt veldig kjent og definitivt en topp du ikke ønsker å gå glipp av. Bli med oss og forser historiske landskaper på Dovre i moskusens rike.

 

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Oslo sentralbanestasjon klokka 15.45. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar toget til Hjerkinn sammen klokka 16.02. På Hjerkinn tar vi rutebussen som tar oss inn til Snøheim. DNT dekker disse billettene. De som disponerer egen bil kan også møte direkte på Hjerkinn klokka 20.30.

Vi blir tatt imot av den evigunge bestyreren Knut som ordner en god 3 retters middag til oss. Resten av kvelden blir brukt til å planlegge morgendagens rute og tur, samt sosialt samvær.

NB! Deltakerne må betale togreisen selv. Dette kan bestilles på NSB sine hjemmesider ved å velge destinasjon og riktig avgang. 

Dag 2 - Turdag

Vi må stå opp tidlig for å rekke den lange turen vi skal gjennom idag. Det er viktig med en god frokost før en lang tur. For å unngå de største folkemassene og for å få en hakket finere tur skal vi idag gå til Snøhetta Vesttoppen. Dette er ikke en like kjent topp, som er litt lenger unna, men som har en litt mer utfordrende og luftigere oppstigning til toppen. Utsikten er også hakket bedre. Det er cirka 900 høydemeter til toppen, og de fleste bruker 3-4 timer på den turen. Vi skal imidlertid ned også, så vi må beregne nærmere 6-7 timer på hele turen med pauser. Så pakk godt med niste. Selve turen er veldig fin. Ved godvær har du et fantastisk skue og utsikt over fjellmassivene videre nord på Dovre og sør mot Rondane. Belønningen er stor når du kommer på toppen.

Dag 3 - Turdag

Siden vi har lagt denne turen til en langhelg får vi tid til en toppturdag til. Det er ikke tilfeldig, da det er mange flere 2000-metertopper å velge mellom her på Dovre. Idag kan målet være enten Larstinden, Langvasstinden eller Svanåtinden litt avhengig av gruppas form og rådende vær og vindforhold. Alle gir et helt nytt utsyn og ikke minst prima utsikt til Snøhetta fra en annen vinkel, og det er verdt å få med seg.

Dag 4 - Turslutt

Nå er siste dag her. Vi tar tidlig buss fra Snøheim til Hjerkinn etter frokost for å rekke toget til Oslo. Toget går klokka 10.30 og gruppen er tilbake i Oslo klokka 15.03.

NB! Deltakerne må betale togreisen selv. Dette kan bestilles på NSB sine hjemmesider ved å velge destinasjon og riktig avgang. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1700,-. Prisen inkluderer fullpensjon (overnatting, middag, frokost og niste/termos) på Snøheim alle dager, samt transport og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet

Dette er en ganske tøff topptur. Derfor er det veldig viktig med godt skotøy. Dette betyr stive og gode fjellsko er et must! Dette er en utfordrende tur og krever at man har litt erfaring med turer i fjellet og med å gå på topptur. En slik tur kan slite på knær og ledd, derfor anbefaler vi å ha med vandrestaver til nedfarten. Det vil du takke deg selv for om 20 år. Ellers bør man pakke så lett som mulig. En dagstursekk på 30-40 liter bør være mer enn nok på selve turen. Denne bør ikke veie mer enn 8-10 kg. I denne bør det være et tørt skift, et varmeplagg, førstehjelpsutstyr, mat og drikke. Det er også lurt å pakke med litt snacks, nøtter eller sjokolade å ha lett tilgjengelig i sekken. Det samme gjelder en vannflaske eller drikkesekk.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Snøhetta 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Har du ikke vært der enda? Snøhetta (19-30 år)

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal iallfall vi sørge for at du får muligheten til. Snøhetta er etterhvert blitt veldig kjent og definitivt en topp du ikke ...

Kontaktinformasjon: