DNT ung MASSIV - Breheimen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
30. juli kl. 16:30
Til dato
4. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom, Breheimen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Nørdstedalseter , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
11888

Opplev storslått vestlandsnatur på sitt beste! Dette er en uke fullpakket med opplevelser sammen med andre likesinnede. Vi skal går fra hytte til hytte i spennende og variert terreng, med mektige breer, frodige daler og høye fossefall.

 

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Bismo klokka 16.30. Herfra tar vi innleid ekstrabuss sammen inn til Sota Sæter. Her sjekker vi inn, gjør oss litt kjent med hytta, også er det sikkert ikke lenge til middag. Vi blir servert 3 retters middag og blir nok godt kjent i løpet av kvelden.

Deltakere må kjøpe bussbilletter til reisen selv. Vi anbefaler bruk av Nettbuss fra Oslo til Bismo. Avgang klokka 09.30 fra Oslo bussterminal. Ankomst Bismo klokka 16.18.

Dag 2 - Turdag

Denne dagen blir vi værende på Sota Sæter, en hytte med et flott utgangspunkt for store og små dagsturer. En tur opp til Middalsnosi er en lett topptur på 3-4 timer som belønnes med flott utsikt. Bestyrerne vil nok likevel anbefale en topptur til magiske Tverrådalskyrkja som er den fineste 2000 meterstoppen i dette området. En lang førstedag da turen er beregnet til 9 timer, men vel verdt! Det er klar 3 retters middag når vi er tilbake iallfall.  

Dag 3 - Turdag

Vi går vestover mot den selvbetjente hytta Sprongdalshytta. En mye enklere tur enn dagen før. 6 timer er beregnet på relativt flatt landskap med tanke på hvordan resten av Breheimen ser ut. På veien passerer vi den mektige Harbardsbreen og mange idylliske fjellvann. I dag er det gode muligheter for fjellbading!

Sprongdalshytta er selvbetjent, noe som betyr at vi skal lage middagen selv med ingredienser fra selvbetjeningslageret på hytta.

Dag 4 - Turdag

Fra Sprongdalshytta går vi mot sør og følger fjellsidene forbi Fjellsli, en fin gammel fjellgård. På denne strekningen får vi utrolig utsikt mot den frodige Mørkrisdalen. Dagens mål er den selvbetjente hytta Arentzbu. Her må vi riktignok lage maten selv, men det er bare koselig!

Dag 5  - Turdag

Siste dagsmarsjen går mot Nørdstedalsseter. Underveis er det frodige daler, små fjellvann og høye fjell. Hytta ligger idyllisk plassert i enden av en frodig dal. Tilbake på betjent hytte venter 3 retteren til middag, dusj og andre vel fortjente goder.

Dag 6 - Turslutt

Lørdag morgen pakker vi oss ut av hytta og retter nesa hjem. En liten etappe ned til bygda Fortun kan gjøres på leide sykler fra hytta. Dette gir slitne og seige bein god restitusjon før buss og togturen hjem venter for slitne og glade turdeltagere!

Grunnet manglende kollektiv tilbud denne dagen legger vi opp til ekstrabuss fra Fortun til Otta med avgang fra Fortun klokka 17.00 som turleder bestiller. Ankomst cirka 18.30 i Otta. Bytte til NSB tog fra Otta til Oslo med avgang klokka 18.38. Ankomst Oslo klokka 22.04.

Deltakere må kjøpe togbilletter til reisen selv. Bestill på NSB sine hjemmesider ved å søke Otta til Oslo med avgang klokka 18.38.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 2402,-. Prisen inkluderer fullpensjon (overnatting, middag, frokost, niste og termos) på Sota Sæter og Nørdstedalsseter, kost og losji på Sprongdalshytta og Arentzbu samt turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet:
Turen krever at du har normalt godt fjellutstyr for tur mellom hytter på sommerstid. Varme og vindtette klær er viktig, det samme er en god sekk. Denne bør ideelt sett ikke være mer enn 40 liter, og burde ikke veie mer enn 8-10 kilo.

Hele denne turen er selvforsynt gjennom de hyttene vi besøker. Enten får vi all mat servert på betjente hytter, eller så henter vi ut mat fra selvbetjeningslagerene. Det kan uansett være lurt å ha litt snacks i form av nøtter eller sjokolade i sekken. Vann er også noe som må huskes på hele tiden mens man er på tur. En drikkesekk i sekken eller en vannflaske lett tilgjengelig må være med. 

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Breheimen 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

DNT ung MASSIV - Breheimen (19-30 år)

Opplev storslått vestlandsnatur på sitt beste! Dette er en uke fullpakket med opplevelser sammen med andre likesinnede. Vi skal går fra hytte til hytte i spennende og variert terreng, med ...

Kontaktinformasjon: