BaseCamp 1 (16-19 år)

Fellestur

Fra dato
9. juli 2018 kl. 09:00
Til dato
14. juli 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Bre, Basecamp, Klatring, Leir, Camp, Kano
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
11883
Dette arrangementet er over!

BaseCamp er sosialt, artig, utfordrende og lærerikt - vi byr på muligheter for bretur, klatring, topptur, kano, fottur, gjørmeløype og mye annet gøy!

 

Hva er BaseCamp?

BaseCamp er DNT ung Oslos signaturarrangement. Det er her du får de kuleste turene. Det er her du får oppleve alt DNT ung Oslo står for. Er du ny, eller har du vært der mange ganger? Det er like gøy og spennende uansett! Gled deg - dette kan bli DIN sommerferie i år! BaseCamp er først og fremst utrolig sosialt! Mange ungdom i samme alder samles, for å oppleve nye ting, bli kjent, og ha det gøy sammen. Dagene vil bli fylt av aktiviteter, og du kan velge selv hva du vil være med på: Klatring, brevandring, sykkeltur, kanopadling og toppturer. Dessuten blir det selvsagt tid til avslapning i sommersola, kveldskos rundt leirbålet, håndarbeidsverksted, ukulele-spilling, konkurranser, volleyballturnering, og kanskje et friskt bad i bekken? For at flest mulig skal få mulighet til å oppleve BaseCamp, trenger du ikke å være medlem av DNT ung for å delta, men det er selvsagt hyggelig hvis du blir medlem likevel.

Hva skjer på BaseCamp?

På BaseCamp bor vi i en teltleir innerst i en idyllisk dal med høye topper, fosser, elver og Jostedalsbreen som nærmeste nabo. Stedet heter Tungestølen, og her har DNT ung Oslo laget et eget sted med en liten hytte hvor vi kan arrangere teltleir. Det er ikke noe problem å melde seg på alene - BaseCamp er stedet for å bli kjent med andre ungdommer og prøve ut ting du aldri har gjort før.

Dag 1 - Turstart

Avreise fra Oslo Bussterminal med innleid buss for alle leirdeltagerne klokka 09.30. Oppmøte klokka 09.00. Vi får god tid til å bli kjent med hverandre på bussen før vi ankommer leirstedet rundt klokka 18.00. Bussen kjører helt inn til leiren. Selve bussturen er nesten litt magisk i seg selv fordi det er litt av et landskap man kjører inn i. Man blir nesten satt ut av hvor vakkert det er i denne dalen! Første kvelden bruker vi til å bli bedre kjent med hverandre. Det blir morsomme leker og aktiviteter som sveiser oss godt sammen, en deilig felles middag og kos rundt bålet.

PS: Det er mulig å komme seg opp med egen bil eller annen transport fra andre steder enn Oslo også, men husk å melde fra om dette i påmelding. 

Dag 2 - Dag 4

Disse dagene er fylt med spennende, valgfrie aktiviteter: 

  • klatring
  • isbrevandring og isklatring
  • topptur på topper i nærområdet
  • langtur
  • sykkel og kanotur.

Vi er ute på aktivitet hele dagen og spiser en felles middag i leiren på kvelden. Etter middag er det mange ulike aktiviteter å drive med i leiren; pil-og-bue skyting, makrame, ukulelespilling, volleyball, bading i elva, slakk line, og lignende. Og har man bare lyst til å slappe av i sola er det gode muligheter for det også. På kvelden dag 4 kan du være med på noe vi kaller et spennende døgn der alle deltagerne deles inn i lag som skal løse ulike oppgaver i felleskap i løpet av kvelden. Vi skal ha overnatting ved et passende sted utenfor teltleiren, enten i gapahuk eller under åpen himmel.

Dag 5

Vi kommer tilbake til leiren på morgenen og tar en rolig formiddag. Etter lunsj er det rebusløp med mange spennende gruppeoppgaver som må løses i fellesskap og volleyballturnering. Etter middag samles vi rundt leirbålet hvor vi skal ha en siste leirkveld sammen. Det kan hende noen teltlag varter opp med underholdning, kanskje det blir noen leker og mest av alt skal vi kose oss rundt bålet sammen. Gled deg!

Dag 6

Vi pakker oss ut fra leiren, og gjør oss klare til bussen kommer og henter oss. Avreise med buss fra Tungestølen rundt klokka 12.00.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Teltlag
Deltagerne blir delt inn i teltlag på 6-8 personer som skal ligge i lavvo sammen hele uka. Hver lavvo får utdelt en egen teltleder som deltagerne kan spørre om ting. Det å ha en fast og mindre gruppe å forholde seg til gjør det enklere å bli kjent med de andre i gruppa. Teltlagene vil også få utdelt ulike oppgaver i løpet av uka slik at alle er med å bidrar til felleskapet. Vi legger til rette for jente- og guttetelt hvis det er ønske om det, gi beskjed!

Teltleir og mat
Leiren ligger ved Tungestølen, i et vilt landskap rett oppunder Norges største isbre, Jostedalsbreen. I leiren har vi ulike telt for matlaging, utstyr og tørking av tøy. Vi har også en stor tentitpi med plass til alle, hvor vi fyrer bål, spiser frokost og har kveldssamlingene. DNT ung stiller med lavvoer til deltagerne i leiren. Det er etablert et leirbygg med utstyrslager og tilgang på strøm. Utedoen er nybygd og ligger rett ved leiren. Mat blir hentet av lederne i dagligvarebutikken nede i bygda. Hvert teltlag har en frokostboks med brød, pålegg og primus til å koke vant til termosene. Ved frokost smøres det også niste til tur. Middag lages av de ulike teltlagene under assistanse av en leder.

Gi beskjed dersom du har noen allergier eller lignende som må tas hensyn til.

Vi tar forbehold om at det kan blir endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Grunnpris på 3000,- som ikke er inkludert reise. Med full reise fra Oslo koster leiren 3692,- Prisene inkluderer mat for alle dager, leirplass og utstyrsleie, samt turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Alle deltakere vil få tilsendt et detaljert deltakerbrev med mer informasjon om leiren senest 2 uker før tursstart.

Annet

DNT ung Oslo stiller med alt av spesialutstyr (bre- og klatreutstyr, sykler og kano) til turene. Bussen kjører som sagt helt inn til leiren, så det er mulig å pakke utstyret i bag, men det er viktig å ha med seg en romslig dagstursekk (30-40 liter) til dagsaktivitetene. Ta med både varme klær (ullundertøy, lue, votter, ullsokker og annet) samt sommerklær. Været skifter raskt i fjellet, og de ulike aktivitetene krever både vanntette og vindtette klær. Breheimen og Tungestølen som område har en tendens til å kunne levere veldig fint vær eller veldig dårlig vær. Derfor er det sjanse for at man kan få regn en hel uke, om man er uheldig. Det er derfor viktig å ha med nok skift, vanntette klær og støvler kan være lurt. Ta med egen tallerkenboks, bestikk og kopp. En varm sovepose som tåler ned mot null grader kan være lurt.  

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Jostedalsbreen 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

BaseCamp 1 (16-19 år)

BaseCamp er sosialt, artig, utfordrende og lærerikt - vi byr på muligheter for bretur, klatring, topptur, kano, fottur, gjørmeløype og mye annet gøy!   Hva er BaseCamp? BaseCamp er DNT ...

Kontaktinformasjon: