DNT ung SAGA (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
2. juli kl. 09:30
Til dato
8. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom, Breheimen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Bjørnhollia , Grimsdalshytta
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Lillehammer-Rondane (se kart)
Turkode
11882
Dette arrangementet er over!

Vil du skape din egen SAGA? Dette er en klassisk langtur fra hytte-til hyttetur gjennom to nasjonalparker! DNT ung viser veien fra Ringebufjellet i sør, mellom kjempene i Rondane og over Dovre nasjonalpark i nord. Dette er en tur for deg som har litt erfaring med å gå på tur i fjellet før og er i god fysisk form.

 

Program

Turen begynner med Rondane i det fjerne, men fjellene blir større og mer virkelige i løpet av dagene som går. Vel inne i Norges eldste nasjonalpark går vi mellom kjempene som rager over 2000 m.o.h og spiser god mat på de betjente hyttene. Vi legger Rondane bak oss og går over Dovre nasjonalpark i retning mot Hjerkinn, men snur oss hele tiden for å få med oss de siste glimtene av kjempene i sør. Store deler av turen består av lettgått høyfjellsterreng med noen ekstra høydemeter de siste dagene. Ivrer du etter den klassiske hytte- til hytteturen hvor du kan legge hverdagen bak deg er dette tingen!

Dag 1 - Turstart

Du kan starte denne turen på to steder. Du kan enten møte turleder på Oslo sentralbanestasjon klokka 09:30. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar da toget sammen til Ringebu stasjon hvor vi hopper på en maxitaxi som tar oss opp Friisvegen slik at vi kommer oss opp på fjellet. Du kan også møte opp direkte på Ringebu stasjon når toget fra Oslo kommer klokka 12:49. Togbillettene kjøper du selv. Vi anbefaler å kjøpe billett til toget som går klokken 09:34 fra Oslo S. Billetter kan deltakere kjøpe på nettsiden til NSB.

Første del av turen går til Jammerdalsbu hvor vi skal overnatte første natten. Dette er turens desidert korteste etappe, 20-30 min. Vell fremme på hytta steller vi i stand en felles middag med mat som turlederne har kjøpt inn. Etter mat tar vi en gjennomgang av turen vi har foran oss, vi satser på å bli litt bedre kjent utover kvelden.

NB! Deltakerne må bestille og betale togreisene selv. 

Dag 2 - Turdag

I dag har vi en etappe som er estimert til 6 timer foran oss. Turen går nordover i høyfjellsterreng med innslag av myr til Gråhøgdbu. Denne hytta er selvbetjent, så her steller vi i stand middag med det vi finner på proviantlageret. Med sine åtte sengeplasser er dette turens minste hytte, men det får vi til (har man ikke sovet på gulvet, i vedskjulet eller på utedoen enda kan dette være en gylden mulighet).

Dag 3 - Turdag

I dag skal vi så vidt snike oss nedom tregrensa til Eldåbu, men for å komme dit har vi fem fine timer i lettgått høyfjellsterreng foran oss. Vi lager felles middag med det vi finner på proviantlageret, kanskje blir det dessert også!

Dag 4 - Turdag

I dag skal vi bevege oss til den betjente hytta Bjørnhollia, her blir det god stemning og tre-retters middag :-) Fem timer i lettgått terreng.

Dag 5  - Turdag

Nå skal vi endelig komme litt tettere på fjellene vi har sett de siste dagene! Turen går mellom noen av kjempene i Rondane før vi ender opp ved Øvre Dørålseter hvor vi også i dag slipper å lage maten vår selv :-) Med sine gode to mil er dette en av turens lengste dager, antatt gangtid er sju timer.

Dag 6 - Turdag

I dag skal vi til den siste hytta på turen, nemlig den betjente hytta Grimsdalshytta. Vi beveger oss nordover og ut av Rondane nasjonalpark og legger kjempene bak oss, en dag med litt opp og ned som er anslått til seks timer gangtid.

Dag 7 - Turslutt

Turens siste dag står for tur, med Hjerkinn togstasjon som mål. For å komme dit går vi innom enda en nasjonalpark, nemlig Dovre. Vel fremme på togstasjonen (5t) sitter vi i solveggen og lufter sure tær, hviler såre skuldre og sitter igjen med en hel uke med minner som forhåpentligvis vil varme i lange tider fremover! Toget går sørover mot Oslo klokken 15:41 eller 18:30 hvis du skal nordover mot Trondheim.

NB! Deltakerne må bestille og betale togreisen selv. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 3000 ,-. Prisen inkluderer fullpensjon (overnatting, middag, frokost, niste og termos) på Bjørnhollia, Øvre Dørålseter og Grimsdalshytta, kost og losji på Jammerdalsbu, Gråhøgdbu og Eldåbu samt turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet

Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. Vi vil iallfall anbefale gamasjer og hodelykt. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig.

Vi er selvforsynte på mat hele turen takket være hyttene vi besøker. Det kan likevel være lurt å ha litt snacks, nøtter og sjokolade lett tilgjengelig i sekken. En drikkeflaske eller drikkesekk med vann er også viktig å ha med. Det kan også bli en lang togtur hjem på søndag, så en liten ekstra matpakke eller litt penger til niste på toget er en fordel.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Rondane Sør og Nord 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

DNT ung SAGA (19-30 år)

Vil du skape din egen SAGA? Dette er en klassisk langtur fra hytte-til hyttetur gjennom to nasjonalparker! DNT ung viser veien fra Ringebufjellet i sør, mellom kjempene i Rondane og ...

Kontaktinformasjon: