Velkommen til utebursdag med historisk sus! Kom deg ut-dagen på Sarabråten!

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Arrangement

Dato
21. januar 2018 kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, Kom-Deg-Ut-Dagen, Jubileum2018
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Barnas Turlag Østensjø
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Finn fram bestefars nikkers og bestemors ski! Nå vil vi gjenskape vinteraktivitetene som var på Sarabråten for drøyt hundre år siden. Sarabråten sto sentralt i både hopp-, slalåm- og langrennskonkurranser omkring århundreskiftet og opp gjennom første halvdel av 1900-tallet. Nå blir det konkurranser og leker med lavt prestasjonsnivå for hele familien i (forhåpentligvis) snørik Østmarka-natur. Arrangørene stiller med tente griller, så ta med pølser eller annet du kan grille. Hvis snøen og skiføre svikter, blir det skøytetur på Nøklevann eller andre aktiviteter.

21. januar er det på dagen 150 år siden Den Norske Turistforening ble stiftet. Thomas Heftye som eide Sarabråten var sentral i forarbeidet til foreningen og også DNTs første formann. Bli med å feire denne store friluftsorganisasjonen og denne viktige friluftsmannen nettopp der hvor tankene om en turistforening ble unnfanget.

Med gammelt eller nytt utstyr, til fots, på ski eller skøyter: Alle er hjertelig velkommen. Påmelding er ikke nødvendig. Arrangementet går uansett værforhold.

Program:

11.00 Turtipp (naturquiz) Start på P-plassen ved Østmarksetra og mål på Sarabråten

12.00 Eventyrstund med Søstrene på Værket

12.30 Skirenn med historisk sus

Aktiviteter for store og små. Maskoten vår Turbo kommer også, og han gir ekstra mange klemmer i dag siden det er bursdag!

Servering av saft, kaffe og pølser så langt det rekker. Det kan være lurt å ta med egen niste og litt godt i sekken. 

Man kan komme til Sarabråten fra mange kanter, men alle som vil delta på Turtippen, må møte ved P-plassen ved Østmarksetra mellom kl 11 og 13.

 

Det er Sarabråtens venner i samarbeid med Østmarkas Venner og DNT Oslo og omegn som står for arrangementet. 21. januar arrangerer DNT "Kom-deg-ut-dagen" over hele landet, så vi er ikke aleine om å nyte naturen denne dagen!

Les mer om Sarabråten og historien om stedet her: https://sarabraaten.wordpress.com/ostkantens-holmenkollrenn/ 

Velkommen til utebursdag med historisk sus! Kom deg ut-dagen på Sarabråten!

Finn fram bestefars nikkers og bestemors ski! Nå vil vi gjenskape vinteraktivitetene som var på Sarabråten for drøyt hundre år siden. Sarabråten sto sentralt i både hopp-, slalåm- og langrennskonkurranser ...