Fjellsportkurs nivå 1 - Jotunheimen, Sognefjellshytta

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Kurs

Fra dato
6. juli 2018 kl. 18:00
Til dato
12. juli 2018 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Jubileum2018, Fjellklatrekurs, Fjellsportkurs, Klatretur, Bretur, Brekurs, Fjellsport, Fjelltur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
11806
Dette arrangementet er over!

Fjellsportkurs er for deg som trives i høyfjellet, og som ønsker å lære om både bre og klatring. Målet med kurset er å gi deg et grunnlag for helhetstenkning rundt høyfjellsaktivitet når det gjelder bre, snø, is og fjell. På fjellsportkurs nivå 1, lærer du grunnleggende ferdigheter innen bre og fjellklatring, samt om turplanlegging, alpine farer med mer. Vi bor på Sognefjellshytta som har kort vei til Jotunheimens største isbre; Smørstabbreen og Smørstabbtindane.

Program

Målet med et fjellsportkurs er å gi deg en elementær innføring i fjellsport: tinderangling (lett klatring og klyving blant tinder og egger), klatring i fjell og ferdsel på bre. Dette skal sette deg i stand til å planlegge og gjennomføre turer på egenhånd senere. Naturopplevelse og samhold i taulaget er viktige elementer i dette opplegget. Vi legger vekt både på å mestre klatretekniske problemer og å oppleve vakker fjellnatur. Forsvarlig naturbruk og bevisstgjøring i bruken av naturen er elementer i dette.

Kursopplegget er basert på flest mulig praktiske øvelser, men med gjennomgang av den mest sentrale teorien om kvelden. På turene blir deltakerne delt inn i taulag sammen med en instruktør. Hvor stor vekt det blir lagt på henholdsvis klatring, brevandring og toppturer vil variere noe fra kurs til kurs avhengig av værforholdene. Jotunheimen er et alpint område og været kan skifte svært raskt. Vi har likevel et variert utvalg av turer for all slags vær, og muligheter for å legge inn en ekstra dag i klatrefelt/klatrevegg. Hver kveld blir det gjennomgang av dagens øvelser, noe teori, samt orientering om neste kursdag.

Det er 4 instruktører og 12 deltakere, så her får dere god oppfølging. 

Kursleder vil ta nærmere kontakt med deltakerne innen kursstart.   

Oppmøte kl. 18.00 på Sognefjellshytta. Kursavslutning på ettermiddagen.

Generell informasjon

Pris
Kr 13499,-
Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her. Kursprisen inkluderer instruksjon og overnatting, tre retters middag, frokost inkl. niste hver dag på Sognefjellshytta.

Forkunnskaper
Kurset krever ingen forkunnskaper, ut over at du er i god fysisk form. Kjennskap til klatring og brevandring fra tidligere vil være en fordel, men er ikke et krav for deltakelse. Enkelte av dagene på fjellet kan bli svært lange. En vil vanligvis være nede ved hytta til middagstid ca. kl. 18.00, men det kan hende at langturer strekker seg utover det. Aldersgrense for kurset er 18 år.

Gradering


Kost og losji
Vi bor på Sognefjellshytta i 4 sengsrom. Her får vi servert frokost inkl. niste og middag. Du må selv ta med lakenpose eller leie sengetøy (kr 75) på hytta.

Sognefjellshytta
1400 moh, byr Sognefjellshytta på spektakulær utsikt over fjellene i vest-jotunheimen. Sognefjellshytta ligger midt mellom øst og vest inntil Sognefjellsveien som er Nord Europas høyest fjellovergang. Dette er det perfekte utgangspunkt for fjellturer i noen av landes aller fineste fjellområder. Her kan du bestige et titals 2000 meters topper som dagstur.

Transport
Du må selv ordne med transport til Sognefjellshytta.

Transportalternativer:
Tog til Otta, buss via Lom til Sognefjellshytta.
Vestfra, buss fra Sogndal opp på Sognefjellet - avstigning Sognefjellshytta.
Alternativt privatbil helt frem.

Noe kjøring må påregnes. Alle er med å spleise på drivstoff for de som stiller med bil. 

Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Rutebeskrivelser finnes blant annet i "Breføreren" (DNT 2001) og "Klatrefører for Jotunheimen" (Norsk Tindeklubb 2005).

Utstyr

Personlig klatreutstyr
Komplett utstyrsliste finner du HER.

Personlig turutstyr
Breboka, Håndbok i brevandring, utgitt av DNT Fjellsport. Boka kan kjøpes i DNT-butikken. 

Bekledning for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer.
Klær på bre blir møkkete, så ikke velg det nyeste og fineste du har.

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, godt impregnerte, må være inngått).

Turutstyr: blant annet kart og kompass, førstehjelp, ryggsekk (evt med plastsekk innvendig mot fuktighet), hodelykt, termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor og toalettsaker. 

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet.

Leie av utstyr
Alt utstyr, unntatt klatresko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Fjellsportkurs nivå 1 - Jotunheimen, Sognefjellshytta

Fjellsportkurs er for deg som trives i høyfjellet, og som ønsker å lære om både bre og klatring. Målet med kurset er å gi deg et grunnlag for helhetstenkning rundt ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Oslo
  • Tlf. +4722822800