Brekurs i blåisen Hardangerjøkulen - Demmevasshytta

Kurs

Fra dato
10. juli 2018 kl. 12:45
Til dato
15. juli 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Brekurs, Hyttetur, Fjellsport, Bretur, Ukeskurs
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
11804
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å oppleve og utforske isbreeenes spektakulære landskap langt fra alfarvei? Eller må du ha brefører for å få samlet de siste 2000-meterne dine? Da er dette kurset for deg!

På dette brekurset brekurs får du kunnskap om hvordan breen beveger seg, om veivalg, ferdsel og utstyr, hvordan du trygt kan ferdes og oppleve breen. Kurset har base på vår egen unike hytte som ligger spektakulært til over brefallet! Må oppleves!

Program

Oppmøte tirsdag på Finse stasjon kl. 12.45, hvor turen går til Demmevasshytta - en tur på 7-9 timer, så det blir sen middag på kvelden. På Demmevasshytta blir det totalt 5 overnattinger. Det blir lange og innholdsrike dager på breplatået på Hardangerjøkulen og ikke minst i blåisen i brefallet Rembesdalsskåkji. Brekurset er ment som en innføring i brevandringens verden. Det vil gi deg kunnskap og opplevelser i høyfjellet som du kan ta med videre på egne turer. Under kurset vil du lære de mest grunnleggende ferdigheter for at du sammen med andre skal kunne ferdes trygt over isen. Du vil lære om hvordan breen beveger seg, veivalg og ferdsel, sikringsteknikk og hvordan vi tryggest forserer sprekkområder, samt hvordan vi bruker stegjern, isøks og andre sikringsmidler. Hvor mye du får med deg er jo også opptil deg selv, så vær aktiv og spør instruktørene. På kveldstid blir det gjennomgang av dagens øvelser, noe teori, samt orientering om neste dag. Det blir lange og innholdsrike dager på breen.

Kursslutt søndag kl. 18.00, på Finse stasjon.

Generell informasjon

Pris
Kr 6549,-
Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her. Turprisen inkluderer turledelse, kost og losji på Demmevasshytta. På denne turen får DNT medlemmer mellom 16 –og 26 år en rabatt på kr 1000,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Forkunnskaper
Fotturen over til Demmevasshytta tar minimum 7-9 timer. Også dagene ute på breen kan bli lange. Vi vil vanligvis være nede ved hytta igjen ca 18.00, men det kan hende at en langtur strekker seg utover det. Det er derfor en fordel at du er i normalt god fysisk form, og det er viktig at du har med deg det du trenger til turen (se utstyrsliste lenger ned). Aldersgrense for kurset er 16 år.

Gradering

Kost og losji
Deltageravgiften inkluderer alle måltider og overnatting på flersengsrom.

Demmevasshytta er DNT Fjellsport Oslos egen hytte og er en av de mest utilgjengelige hyttene som eies av DNT Oslo og Omegn. Hytta har 21 sengeplasser og er utstyrt som en vanlig ubetjent turisthytte. Det er ulltepper på hytta, men du må ha med lakenpose eller eventuelt en lett sovepose. Maten er på forhånd fraktet til hytta. Noe tørmat må imidlertid bæres med fra Finse. Beregn derfor litt ekstra plass i sekken for dette. Det blir felles måltider og vi lager all mat og tar oppvasken sammen.

Transport
Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Du må selv bestille togbillett.

Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Turkart Finse 1:50 000. Rutebeskrivelser finnes blant annet i "Breføreren" (DNT 2001).

Utstyr

Personlig utstyr
Bekledning for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer. Ta i tillegg med klær for innebruk.
Klær på brekurs blir møkkete, så ikke velg det nyeste og fineste du har.

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, godt impregnerte, må være inngått), innesko/joggesko.

Turutstyr: blant annet kart og kompass, førstehjelp, ryggsekk (gjerne med plastsekk innvendig mot fuktighet), hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor, Breboka (kan bestilles når du kjøper plass på kurset) og toalettsaker.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet.

Breutstyr
Deltageravgiften inkluderer alt nødvendig breutstyr. Hvis du trenger å låne utstyr må du melde fra om dette ved påmelding. Dersom stegjern skal lånes, så opplys om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader». Komplett utstyrsliste finner du HER. Beregn ekstra plass i sekken til å bære breutstyret.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Brekurs i blåisen Hardangerjøkulen - Demmevasshytta

Ønsker du å oppleve og utforske isbreeenes spektakulære landskap langt fra alfarvei? Eller må du ha brefører for å få samlet de siste 2000-meterne dine? Da er dette kurset for ...