Nær grensen i Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
23. juli kl. 10:30
Til dato
27. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Femundsmarka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
11788
Dette arrangementet er over!

Femundsmarka er svært variert, og her tar vi fatt på den sør-østlige  delen og beveger oss nesten til Sverige. På denne turen vil vi besøke tre svært forskjellige overnattingssteder, hver med sin spesielle sjarm og service. Med vidt skue, vakre bekker og vann, deilig lyng, runde topper og gode stier er dette en tur man ønsker å gjenta. 

I jubileumsåret sponser DNT Oslo og Omegn reisen èn vei hvis du melder deg på turen med reise t/r Oslo.

Turen åpnes for påmelding fredag 12.januar kl. 12.00.
 

Program:

Dag 1: Ankomst Svukuriset, (830 moh) ca 8 km/3 timer
Vi tar Trysilekspressen fra Oslo bussterminal kl.10.30. Ankomst Trysil busstasjon kl. 13.40. Ekstrabuss videre til Elgå. Ankomst Elgå ca 15.00.  Vel framme på Elgå tar vi på oss sekken og går til Svukuriset, en flott tur inn gjennom furuskog og myke stier,  og slakt oppover til skaret mellom Gråvola og Sandtjønnvola. Middag venter på oss, og vi bruker kvelden på å bli kjent med hverandre og til informasjon om turen.

Dag 2: Svukuriset - Sylseth  (778 moh) (ubetjent privat hytte), ca 16 km /5-6 timer
Langs Revlinga følger vi T-merkede stier østover forbi fine topper og vakre sjøer. Vi går ned gjennom Sylgrenda og til Sylseth Gård. Der benytter vi  ubetjente hytter på gårdens eiendom. Hyttene er romslige og har dyner og puter og elektrisitet. Vann hentes i elva. Vi har med mat fra Svukuriset som deltakerne bærer selv. På Sylseth jobber vi sammen for å lage det beste herremåltid! En trivelig plass i vestenden av Grøvelsjøen:)

Dag 3: Sylseth - Valdalen Gård, (800 moh), ca 15 km/5 timer
Vi følger stien til skaret mellom Salsfjellet og Sjøhøgda. Valdalen gård er en enkel, sjarmerende gård der gruppen blir tatt i mot av gjestfritt vertskap. Valdalen gård har låve med dyr og egen hjorteoppdrett.

Dag 4: Valdalen Gård - Svukuriset, ca 20 km/7 timer
Vi vandrer videre på stiene i denne vakre villmarka og før vi når Svukuriset går vi i terrasselandskap til Revlinga som krysses. Revlingssjøene ligger som to diamanter i skogen og innbyr til bading og ekstra rast. Bjørkeskogen er nydelig rundt Svukuriset og vi avslutter vår rundttur med en 3-rettersmiddag på DNT Oslo og Omegns flotte, betjente hytte. Denne dagsetappen er nok tilnærmet rød i gradering - mest pga lengden.

Dag 5: Svukuriset - Revlingen,  ca 1 times gange, båt til Elgå
Etter en god natts søvn og en deilig frokost, pakker vi sekken for siste gang på denne fjellturen. Vi går ned til brygga ved Revlingen og får en fin båttur ttilbake til Elgå - kanskje med et lite bad i Femunden før båtturen? Ekstrabuss står på Elgå og venter på oss og bringer oss helt fram til Oslo. Ankomst ca kl. 18.00.

Med forbehold om endringer i programmet.

Generell informasjon:

Pris:

Kr 4.336,- på /av Elgå
Kr 5.456,- på/av Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 700,-.

Turpakken inkluderer: Overnattinger, turleder, båttur,  alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen (blå)

Turen er gradert til middels (blå), men siste dagen - 20 km - er en litt mer krevende tur pga  lengden, og delvis ujevnt underlag (stein, men ligger fast i stien).

Annet:

ubetjent privat hytte  =  deltakerne har med mat fra Svukuriset og lager måltidene selv. Hytta har elektrisk strøm, dyner og puter. Vann hentes i elva.

På denne turen trenger man kun å ta med lakenpose da samtlige hytter har dyner og puter.

Adkomst:

Transport fra/til Oslo kan bli erstattet med annen transport enn ekstrabuss hvis få passasjerer.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart  Femunden Nord og Femunden Sør, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

BLI MEDLEM I DNT.

Nær grensen i Femundsmarka

Femundsmarka er svært variert, og her tar vi fatt på den sør-østlige  delen og beveger oss nesten til Sverige. På denne turen vil vi besøke tre svært forskjellige overnattingssteder, hver med sin ...

Kontaktinformasjon: