Åpning // Historisk Vandrerute Jotunheimen // Gjendesheim

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Arrangement

Dato
30. juni 2018 kl. 12:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Arrangement, Sommeråpning, Jubileum2018, #Jubileum2018
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Dobbeltjubileum!

Sommeren 2018 feirer Den Norske Turistforening 150 år og Gjendesheim Turisthytte 140 år - og jubileumsgaven åpner vi 30.juni: DNT Oslo overrekker sammen med Riksantikvaren splitter nye Historisk Vandrerute Jotunheimen i jubileumsgave til Gjendesheim, Gjendebu, Torfinnsbu og Fondsbu. Lørdag 30. juni kl 16.00 åpner vi vandreruta med en åpningsfest på Gjendesheim turisthytte. Det blir en ettermiddag og kveld full av kulturhistoriske høydepunkter ved breddede av Gjende, etterfulgt av smakfull festmiddag med kortreiste råvarer fra Jotunheimen. 

Program for dagen:

Lørdag kl.16:00 Offisiell åpning

- Folkemusiker Tone Jorunn Tveito og skuespiller Endre Skjåk ønsker velkommen og tar oss med på en kulturhistorisk vandring langs den historiske vandreruta etappe for etappe, akkompagnert av Lasse Tronstad på bukkehorn og trompet og Vegard Moshagen på tangenter. «Reisen» avsluttes i Vinjeland ved Fondsbu med kjente dikt av Vinje.

- Aud Hove, fylkesvaraordfører i Oppland, forteller om Jotunheimens kulturminner

- Avduking av informasjonstavle og åpning av Historisk vandrerute Jotunheimen ved Nils Øveraas (DNT) og Marit Huse (Riksantikvaren). 

Lørdag kl. 19.00 Middag 

- Vert på Gjendesheim, Marius Haugaløkken, tar oss igjennom en treretters historisk middag inspirert av Jotunheimen. Underholdning og anekdoter underveis.

Søndag:  kl. 09:00

- Vi inviterer på historisk opptur i Jo Gjendes fotspor med to guider fra DNT - et par kilometer langs Gjende og så bratt og direkte rett opp på Besseggen langs ikoniske Jo-stigen. Videre opp Besseggen og tilbake til Gjendesheim langs merket rute. Turen er opprettet som en DNT-fellestur som er åpen for påmelding for andre. Del gjerne arrangementet på facebook! Dere som er spesielt invitert til åpningen trenger ikke å melde dere på turen (og betaler heller ikke deltakeravgift).

Velkommen!

Mer om selve ruta: 

Den historiske ruta lar deg vandre fra Gjendesheim til Fondsbu gjennom noe av fjellnorges flotteste natur - innrammet av fjellsjøene Bygdin og Gjende. Her er noen de kulturhistoriske godbitene du kan bli bedre kjent med langs ruta:

Gjendesheim: Jo Gjende
Besseggen: Peer Gynt // Bukkerittet
Memurubu: Tre i Norge ved to av dem 
Gjendebu: Gjendine Slålien // Nasjonalromantiske kunstnere
Torfinnsbu: Reist av materialene fra Tvindehougen - DNTs aller første hytte // tindesportens vugge i DNT-sammenheng
Fondsbu/Eidsbugarden: Aasmund Olavson Vinje - Jotunheimens navnefar og DNT-stifter.

Sjekk ut rutas hjemmeside her


Vil du være med så heng på!

Foto: Fjellfilmfestivalen/Thor Håkon Ulstad

Kontaktinformasjon: