Singeltur i Langsua 35-45 år

Fellestur

Fra dato
22. juli kl. 14:02
Til dato
27. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetilhytte, Langsua
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
11772
Dette arrangementet er over!

Fire dager på vandring fra hytte til hytte, og fire hytter i nydelige Langsua. Åpent landskap, myke stier, frodig vegetasjon og vidt utsyn i alle retninger. Dere vil garantert ønske dere tilbake. Turleder leder dere trygt på vei.

Singelturer skiller seg fra andre fellesturer ved at det er noe kjønnskvotering.

Program:

Dag 1: Ankomst Liomseter (915 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen ca 20 minutter før avreise. Toget går kl. 14.02 til Lillehammer. Videre med ekstrabuss til Liomseter kl 16.10. Vi spiser middag sammen, og på kvelden blir det informasjon om ruten og presentasjon. Kanskje en kveldstur til Nordre Suluhøgda frister?

Dag 2: Liomseter - Storkvolvbua (selvbetj.) (1.200 moh) ca 15 km/5 timer
Vi følger Jotunheimstien i lett terreng over Storkvolven til Storkvolvbua. Turen starter gjennom åpen og hyggelig bjørkeskog og vi kommer ut av denne med vidt utsyn i alle retninger. Storkvolvbua ligger fint til høyt oppe i dalen. Her hygger vi oss med selvlaget 3-retters.

Dag 3: Storkvolvbua - Storeskag (selvbetj-), ca 17 km/6 timer

Vi tar turen sørvestover over Semmelhøa på 1.243 moh, videre nordvest ned til ca 1.100 moh. En avstikker til selvbetjeningshytta Skriurusten anbefales for en rast og omvisning. Deretter går ferden videre over Marsteinhøgda, ca 1.400 moh. Her ser vi rett over til Skaget hvor hytta Storeskag ligger under.  Igjen kan vi spise mat når vi ønsker og med ingredienser fra proviantlageret.

Dag 4. Storeskag - Haldorbu (selvbetj.) 1.225 moh, ca 10 km/3 timer

I dag venter en forholdsvis kort og lett tur, så vi anbefaler en topptur til Skaget (1.680 moh) før turen østover til Haldorbu. Uansett; valget er ditt. Haldorbu ligger på en åpen, koselig plass med mulighet for flott solnedgang.

Dag 5. Haldorbu - Liomseter, ca 17 km/6 timer

Vi går oppover, rett nord, for å ta besøket innom Langsuplassen (ca 1.220 moh) rett under Søre og Nordre Langsua før vi begir oss retning sørvestover mot Liomseter. Hvis ønskelig tar vi av t-merkingen underveis og raster ved Fossbekkbua. Deretter følger vi t-merket sti videre langs Skartjønnbekken til Liomseter. Vi lar vertskapet skjemme oss bort med servering av middag og frokost. Vi samles, oppsummerer turen og hygger oss den siste kvelden sammen.

Dag 6. Hjemreise

Etter en god frokost tar vi turen hjemover. Ekstrabuss fra Liomseter med ankomst Lillehammer ca kl. 12.00. Videre med tog fra Lillehammer kl 13.11 til Oslo S med ankomst kl. 15.26.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris: 
Kr. 4.987,- fra/til Lillehammer  
Kr. 5.827,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT. 

Turpakken inkluderer: Ekstrabuss Lillehammer-Liomseter t/r, overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen (blå)

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Huldreheimen 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Annet:
Selvbetjeningshytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Adkomst:
Ekstrabuss Lillehammer-Liomseter t/r er inkludert fra Lillehammer og obligatorisk i turpakken. Anbefaler bilister å parkere på Lillehammer eller ta tog/buss til/fra Lillehammer.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

 Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Singeltur i Langsua 35-45 år

Fire dager på vandring fra hytte til hytte, og fire hytter i nydelige Langsua. Åpent landskap, myke stier, frodig vegetasjon og vidt utsyn i alle retninger. Dere vil garantert ønske dere ...

Kontaktinformasjon: