Rondane 8 x 2000

Anbefalt tur! Se flere

Fellestur

Fra dato
28. juli kl. 07:50
Til dato
1. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetilhytte, Rondane, Turkatalogen2017
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Lillehammer-Rondane, Rondane (se kart)
Turkode
11658
Dette arrangementet er over!

Samler du på 2000-meters topper? Ønsker du deg en skikkelig fysisk utfordring? Eller vil du oppleve fantastiske utsikter? På denne turen får du muligheten til å bestige hele 8 avRondanes ti fjelltopper over 2000 meter. Du trenger ingen spesielle kunnskaper eller ferdigheter, men det blir lange og krevende dagsetapper, så du må være i over middels god form. Deler av turen går utenfor T-merket sti og i noen partier med løs steinur. Sikkerheten er selvfølgelig godt ivaretatt av kyndige DNT-turledere. Etter mange høydemeter opp og ned skjemmer vi oss bort på DNTs betjente hytter med dusj, god mat og drikke og ei myk seng. 

Program

Dag 1: Ankomst Øvre Dørålseter
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 min før avreise. Avreise fra Oslo S kl. 08.02 til Otta, ankomst kl. 11.29. Videre med ekstrabuss til Spranget. Vi tar sykkelen fatt inn til Rondvassbu, der kan vi nyte lunsjen vår. Så blir det båttur til nordenden, og på sti derifra til Øvre Dørålseter, ca 11 km, 3-4t. Vi nyter en tre-retters middag og blir bedre kjent i peisestua. 

Dag 2: Øvre Dørålseter - "Gullrekka" - Bjørnhollia, ca 10-12 t
Etter å ha passert de fascinerende Skrangelhaugene tar vi av fra T-merket sti og bestiger vår første 2000-meterstopp: Digerronden (2016moh). Deretter noen hundre høydemeter ned før vi går opp på Midtronden vest (2060moh) og Midtronden øst (2042moh). Vi sparer det beste til slutt og når toppen av Høgronden (2118moh) der vi kommer inn igjen på T-merket sti. Den følger vi ned til Langglupdalen hvor det er muligheten for et bad, eller i alle fall å fylle vannflaskene igjen. Vi ankommer Bjørnhollia, og benytter oss selvfølgelig av den gode maten som de er så kjent for.  

Dag 3: Bjørnhollia - Rondeslottet - Rondvassbu, ca 10-12 t
Etter en bedre frokost, returnerer vi opp Langglupdalen. Vi fortsetter litt lengre oppover dalen før vi tar av og starter på en lang og bratt oppstigning. Hvis været er med oss er belønningen stor når vi når toppen av Rondanes høyeste topp: Rondeslottet (2178moh). Vi går ned til Vinjeronden (2044moh). Her er det mulig å følge T-merket sti ned til Rondvassbu, men vi tar med oss Storronden (2138moh) før vi tøyer ut på hytta. En deilig tre-retters går nok glatt ned etter denne kraftanstrengelsen. 

Dag 4: Rondvassbu - Veslesmeden
Sammenlignet med de foregående dagene blir dette som en restitusjonsøkt å regne, men like fullt en krevende nok dag. Vi går opp på vår åttende 2000-meterstopp, Veslesmeden (2015moh), og følger samme vei ned igjen til Rondvassbu. Nok en gang nyter vi godt av de dyktige kokkenes verk på Rondvassbu. 

Dag 5: Rondvassbu - Spranget, ca 1,5 t, Hjemreise
Etter frokost tar vi sykkelen tilbake til Spranget for å rekke toget fra Otta. Ekstrabuss fra Spranget kl. 10.30 til Otta. Avreise med tog fra Otta kl. 11.29, ankomst Oslo S kl. 15.03.

Vi tar forbehold om endringer i programmet!

Generell informasjon

Pris:
Kr. 5.675,- fra/til Otta  
Kr. 6.991,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Gradering av turen Sort
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane nord 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. 

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer
 

 Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Rondane 8 x 2000

Samler du på 2000-meters topper? Ønsker du deg en skikkelig fysisk utfordring? Eller vil du oppleve fantastiske utsikter? På denne turen får du muligheten til å bestige hele 8 avRondanes ...

Kontaktinformasjon: