Skarvheimens Perler

Fellestur

Fra dato
25. juli kl. 12:03
Til dato
28. juli kl. 22:35
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta , Iungsdalshytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
11756
Dette arrangementet er over!

Trives du i kupert terreng? Her i Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra grønne, frodige lunger rundt Iungsdalshytta, herlige flyer mot en fantastisk utsikt til Hallingskarvet, til et mer kupert terreng mellom Geiterygghytta og Finse.

«Turen åpnes for påmelding fredag 12.januar kl. 12.00.»

Program:

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta, ca 4 km/1-2 t.
Oppmøte ved nedgangen til plattformen på Oslo S 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med Bergensbanen  fra Oslo S kl. 12.03 til Ål, ankomst kl. 15.18. Videre med ekstrabuss fra Ål stasjon til Tovika, ankomst ca kl 16.20. Til fots til Iungsdalshytta (1111 moh). Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Iungsdalshytta - Storestølen Fjellstugu, ca 15 km/5 t.
Over Iungsdøla og sørover, opp gjennom Grevskardet. Nydelig utsikt til Halingskarvet. Videre over Flyane(1343 moh) mot Strandavatnet og ned til Storestølen Fjellstugu (1010 moh).

Dag 3: Storestølen Fjellstugu - Raggsteindalen - Geiterygghytta, ca 16 km/5-6 t.
Ekstrabuss fra Storestølen rundt Stryknafjorden og Faugelifjorden til Raggsteindalen. Videre til fots opp gjennom Sledaskaret og videre over Ynglesflaten, Ynglesvatnet (1234 moh) og Skarstjørnane og ned til grusvei som følges opp til Geiterygghytta (1229 moh).

Dag 4: Geiterygghytta - Finse - Hjemreise, ca 15 km/5 t.
Langs Geitryggvatnet, så i jevn stigning ca 400 høydemeter opp fjellsida øst for Omnsvatnet og delvis på snøfonner opp på fjellplatået. Mulighet for en kort avstikker til toppen Sankt Pål (1695 moh) med vid utsikt mot Hardangerjøkulen i sør og Gaustatoppen i sørøst. Forbi Klemsbu og i noe steinete terreng videre ned til Finse (1222 moh).
Har man god tid før togavgang, anbefales en tur til Finsehytta for en smak fra microbryggeriet på hytta.
Avreise med tog fra Finse kl. 18.20 til Oslo S, ankomst kl. 22.35.

Vi tar forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr 4.133,fra Ål/til Finse
Kr 5.452,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turenRød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

 Vilkår for deltakelse på fellesturer
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Skarvheimens Perler

Trives du i kupert terreng? Her i Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra grønne, frodige lunger rundt Iungsdalshytta, herlige flyer mot en fantastisk utsikt ...

Kontaktinformasjon: