Singeltur Hardangervidda 25-35 år

Fellestur

Fra dato
18. juli kl. 08:25
Til dato
22. juli kl. 22:35
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Litlos , Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
11748
Dette arrangementet er over!

Singel, ønsker turfølge med folk på din egen alder? Hva med en fjelltur fra hytte til hytte? Her vil du møte turglade deltakere som også ønsker et sosialt fellesskap og sjansen til å få nye venner. Skulle du i tillegg få en venn for livet, er jo dette bare en bonus. Turen krever at du er i god fysisk form og har erfaring med å gå med sekk på ryggen da dagsetappene er forholdsvis lange.

Program:

Dag 1: Ankomst  Sandhaug ca 12 km/4 t.
Oppmøte på Oslo Sentralbanestasjon 20 minutter før avreise ved nedgangen til plattformen for toget. Se monitor i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget fra Oslo S kl. 08.25 til Geilo, ankomst 11.53. Videre med ekstrabuss fra Geilo kl 12.05 til Tinnhølen, ankomst ca kl 13.45. I lett terreng via Tinnhølen (1213 moh) og over Hellehalsen (1281 moh) og videre sørover Eriksbudalen, øst for Trondavadnutane (1385 moh) ned til Sandhaug (1250 moh). Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turene, gjennomgang av utstyr og etappene og sosialt samvær.

Dag 2: Dag 4: Sandhaug - Litlos, ca 25 km/8-9 t.
Over delvis vått myrterreng, klopper er utlagt. På sommerbru over Besso, videre opp på vestsida av elva forbi Bessevatnet og Bismarvatnet (1333 moh.). Videre opp skråninga sør for Bismarhei, ned Venahallet, over Grotflott og opp mellom Flautenuten(1458moh.) og Storahorgi (1467 moh.). Videre opp i skaret mellom Holken og Småholkane og ned til Litlos (1180 moh).

Dag 3: Litlos - Hadlaskard (selvbetjent), ca 21 km/7 t.
Opp i skaret mellom Holken og Småholkane. Videre over Ambjørnsfljåna og over broa ved Grønekroken. Videre mot nord, på vestsiden av Grøno til Åremot. Vading av en mindre elv sør for Åremot. Opp i skardet mot nord og ned i Veigdalen. Over Veig på bro og bort til Hadlaskard.

Dag 4:  Hadlaskard - Sandhaug, ca 22 km/7 t.
Vi vender østover igjen og sør om Kisteskarnuten og Grananuten. Forbi stidele til Hedlo, mellom små vann og over Sørfjordingsrindane. Over Vierslanutane og Grønahæ, på bro over Noråna. Opp over Hestaleitet og over Holmsbuhallet ned til Sandhaug (1250 moh).

Dag 5: Sandhaug - Tinnhølen, hjemreise, ca 12 km/4 t.
Vi går tilbake via Hellehalsen til Tinnhølen. Avreise med ekstrabuss kl 16.00 til Geilo, ankomst ca kl 17.45.  Tid til en liten tur på Geilo før avreise med tog fra Geilo kl 18.58 til Oslo S, ankomst 22.55.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:
Kr. 4.957,- fra/til Geilo
Kr. 6.243,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen:
Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turen: Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Eidfjord 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i  "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Singeltur Hardangervidda 25-35 år

Singel, ønsker turfølge med folk på din egen alder? Hva med en fjelltur fra hytte til hytte? Her vil du møte turglade deltakere som også ønsker et sosialt fellesskap og sjansen ...

Kontaktinformasjon: