Singeltur i Femundsmarka, 40-55 år

Fellestur

Fra dato
9. juli kl. 08:30
Til dato
13. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Villmark
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
11775
Dette arrangementet er over!

Mangler du turfølge og ønsker å dra på tur med andre turglade mennesker på samme alder, kan dette være en finfin tur for deg. Med guiding i bergstaden Røros, vandring gjennom vennlig villmark fra hytte til hytte, besøk på Femundshytten (Unescos verdensarvliste) og båttur på Femunden. Dette er bare noen av ingrediensene på denne hyggelig turen i vår flotte villmark Femundsmarka. Det hele avsluttes på vakre Svukuriset, der vi skjemmes bort av bestyrerne med middagsservering og nydelig hyttetun.

Singelturer skiller seg fra andre fellesturer ved at det er noe kjønnskvotering.

På denne turen sponser DNT Oslo og Omegn reisen èn vei når du melder på hele turen med reise t/r Oslo.

Program:

Dag 1: Ankomst  Langen (685 moh)

Oppmøte på Oslo S, i avgangshallen, ved nedgang til plattformen. Tog fra Oslo kl. 06:34 med ankomst Røros kl. 11:30 ( togbytte på Hamar kl. 07:50).

I Røros får vi guidet omvisning i byen som har bevart mye av sitt opprinnelige preg med gatemønster anlagt på 1600-tallet og med godt bevarte trehusbebyggelser fra 1700- og 1800-tallet som gjorde av bergstaden Røros kom på Unescos liste over verdensarv allerede i 1980.

Fra Røros buss til Langen (ca 30 min), privat betjent hytte, hvor det blir servert middag, informasjon om turen og sosialt samvær.

Dag 2: Langen - Femundshytte - båt til Røa - Røvollen,(selvbetjeningshytte) ca 16 + 4 km/7 timer

Vi får en fin, rolig og variert tur i dag. Stien går slakt oppover til snaufjellet med vid utsikt over Femunden til Store Svuku og Femundsmarka. Vi ankommer Femundshytten en liten stund før vi går ombord i båten til Røa, avreise fra Femundshytten kl. 15.45. Fra Røa er det ca 4 km inn til Røvollen, en deilig plass i lun bjørkeskog. Her tilbereder vi akkurat den maten vi selv ønsker, akkurat når det passer oss.

I 2010 ble Femundshytten med på UNESCOS verdensarvliste Femund Hytte var en del av Røros Kobberverk, og viser hvor viktig bygdene/folket og naturressursene rundt bergstaden Røros var for å sikre driften av smeltehytta der. Og det er en historie vi kan lese oss opp på underveis på turen.

Dag 3: Røvollen - Svukuriset -  ca 17 km/6 timer

Dagens etappe går sørover tilbake til Svukuriset. Åpent og fint landskap, og store muligheter for å møte på reinsdyrflokker. Stien går rett ved siden av Falkfangarhøgda (968 moh), hvor det på toppen ligger et falkfangeranlegg fra 1600-tallet.

Dag 4: Opphold Svukuriset

Idag tar vi turen opp til de vakre Revlingsjøene. Her er det mulighet for å ta et bad eller hvertfall en god rast. Og for de ivrigste er det muligheter for å ta turen opp på Stor-Svuku (1416 moh) - f.eks. som en kvelds"økt".

Dag 5: Svukuriset - Elgå, ca 3 timer.

Etter en god frokost, vandrer vi over Gråvola - nok et flott utsiktspunkt - og videre til Elgå. En liten rusletur ned på brygga for å oppleve stemningen på Elgå. Der står også bussen og venter på oss. Vi regner med ankomst Oslo bussterminal ca kl. 17.00.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris: 

Kr.4.935,- fra Røros/til Elgå
Kr 5.775,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnattinger, turleder, båttur, service Femundshytten, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen (blå)

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Femunden Nord 1:50.000 og Turkart Røros Feragen 1:50 000
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Annet:
Singelturene skiller seg ut fra de andre turene ved at det er noe kjønnsfordeling av plassene.

Selvbetjeningshytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

 Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

Singeltur i Femundsmarka, 40-55 år

Mangler du turfølge og ønsker å dra på tur med andre turglade mennesker på samme alder, kan dette være en finfin tur for deg. Med guiding i bergstaden Røros, vandring gjennom vennlig ...

Kontaktinformasjon: