Hyttetur på Finse (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
23. mars 2018 kl. 15:15
Til dato
25. mars 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hardangervidda, Ungdom, Snøhule
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Finsehytta
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
11688
Dette arrangementet er over!

På denne turen får du sjansen til å oppleve Hardangervidda midt på vinteren. Vi skal bo fast på Finsehytta og dra på dagsturer i området begge dager.

 

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på foran avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon klokka 15.15. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar sammen toget til Finse som går klokka 15.43. For de som ikke kommer fra Oslo er det turstart på Finse stasjon klokka 20.00, da toget med turlederne kommer fra Oslo. 

Vi går i 10 minutter bort til Finsehytta og sjekker oss inn på rommene våre før vi spiser en god 3-retters middag. Vi blir litt bedre kjent, og turlederne tar en prat om morgendagens plan for turer og aktiviteter.

Dag 2 - Turdag

Vi spiser en god frokost før vi spenner på oss skiene og sekken og kommer oss ut av hytta. Turlederne har funnet en god plan for en aktivitet og/eller tur vi kan få til i løpet av dagen. Er vi heldige med været kan kanskje en tur til Appelsinhytta og Hardangerjøkulen være spennende å prøve seg på. Vi spiser lunsjen vår ute, og er ute på tur hele dagen. Vel tilbake på hytta vet vi at vi er heldige og blir servert god middag av bestyrer Rigmor.

Dag 3 - Turslutt

Vi står opp med god tid til toget går og spiser frokost og lager nistepakke. Vi har ikke så mange timer før vi skal ta toget, men vi kan fortsatt få tid til en liten tur i nærområdet. Kanskje vi kan finne en liten bakke og øve oss på telemarksvinger? Vi legger fra oss alt utstyr vi ikke trenger på stasjonen, slik at vi ikke trenger å bære så tungt. Vi er tilbake på Finse stasjon innen klokka 14.00. Toget tilbake til Oslo går klokka 14.34, og det betyr at vi er tilbake i Oslo cirka klokka 19.13. Vi avslutter turen på Oslo sentralbanestasjon, sier takk for denne gang og på gjensyn!

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 1926,- inkludert togtransport. Inkludert i prisen er fullpensjon (frokost, niste, middag og overnatting) på Finse, samt turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
All mat og drikke ordnes via måltider på Finsehytta. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turene. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale. Fjellski med gode støvler og staver med trinse er anbefalt på denne turen. Langrenn eller markaski uten stålkanter anbefales ikke. Se en mer komplett pakkeliste i teksten lenger ned.

Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Finse 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Hyttetur på Finse (13-16 år)

På denne turen får du sjansen til å oppleve Hardangervidda midt på vinteren. Vi skal bo fast på Finsehytta og dra på dagsturer i området begge dager.   Program Dag ...

Kontaktinformasjon: