Over grensen i Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
24. mars kl. 08:30
Til dato
28. mars kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Femundsmarka, Sverige
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
11583
Dette arrangementet er over!

Påsketur i den sørlige delen av Femundsmarka over til Grövelsjöen Fjällstation i Sverige. Vi besøker tre forskjellige overnattingssteder, hver med sin spesielle sjarm og service. Med vidt skue, småkupert terreng og runde topper, er dette en tur for de som ikke ønsker bratte bakker og utforkjøringer.

Program:

Dag 1: Ankomst Svukuriset, ca 8 km/3 t
Bli med på vår fellestransport fra Oslo. En fin anledning til å bli tidlig kjent med hverandre og ikke minst slippe buss/tog/taxi eller bilkjøring. Ferien starter i Oslo! 
Avreise fra Oslo Bussterminal kl 08.30 som kjører oss helt inn til Elgå, ankomst ca kl 14.00. Vel framme på Elgå tar vi på oss sekken og skiene å går opp til Svukuriset, en flott tur opp gjennom furuskogen. Middagen venter. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Svukuriset -  Grövelsjön Fjällstation, ca 23 km /7-8 t
Fra Svukuriset gjennom skaret mellom Litj-Svuku og Revlingkletten, forbi Norgessteinen med utsikt over Rønsjøen og videre på sydsiden av Sylvola og Sylen. Derfra 8 km på Grövelsjön til Fjällstationen i syden. Riksgrensen krysser vi i nordenden av Grövelsjön. En fantastisk etappe som byr på variert landskap med både snaufjell, vidt utsyn og spredt bjørkeskog.

Dag 3: Grövelsjön Fjällstation 

Pga. vannlekkasje på Valdalen gård vil det bli en ekstra overnatting her på Grövelsjöen før vi går tilbake til Svukuriset. Dagens tur vil gå i de praktfulle omgivelsen ved Fjällstationen. Turmål vil bli avgjort på stedet etter vær- og føreforhold.

Dag 4: Grövelsjön Fjällstation- Valdalen gård - Svukuriset, ca 21 km/7 t.
For at dagens etappe ikke skal bli for lang, vil det bli en kort transport fra Grövelsjöen kl 09.00 til Valdalen (798 moh) gård, ankomst ca kl 09.15, hvor vi deretter gå den oppsatte ruta til Svukuriset.
Fra Valdalen opp i høyden i skaret mellom Storslåga og Sushøgda (1043 moh.) Derfra forbi Litle Grøvelsjøen og over platå til vestsiden av Forborgen. Fra Forborgen nedover mot Storsteintjønnan, nedover Revlingdalen til Revlingsjøene. Kort bit igjen til Svukuriset. Det meste av strekningen kan gåes i scooterspor. Gjennom skikkelig snaufjell til den vakre Revlingdalen med både furu og bjørk. Vi avslutter vår rundtur med en 3-retters middag på DNT Oslo og Omegns flotte, betjente hytte Svukuriset.

Dag 5: Svukuriset - Elgå, ca 8 km/ 2-3 t
Etter en god natts søvn og en deilig frokost, pakker vi sekken for siste gang på denne skituren og sklir forbi Gråvola og gjennom furuskogen tilbake til Elgå.

Ekstrabuss fra Elgå kl 14.00 direkte til Oslo Bussterminal, ankomst ca kl 19.30.

Med forbehold om endringer i programmet.

Generell informasjon:

Pris:
DNT-medlemmer kr  5.378,- på /av Elgå
DNT-medlemmer kr  6.904,- på/av Oslo
På denne turen har DNT Oslo og Omegn allerede gitt 50% rabatt på fellesreisen fra/til Oslo. Evt. på/avstigniger underveis gis da ingen ytterligere fratrekk i prisen.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Husk å ta med nok mat og drikke til første dag.

Gradering av turen: lengde rød, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart  Femunden Nord og Femunden Sør og W51 Grôvelsjôn-Rogen, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

 

Over grensen i Femundsmarka

Påsketur i den sørlige delen av Femundsmarka over til Grövelsjöen Fjällstation i Sverige. Vi besøker tre forskjellige overnattingssteder, hver med sin spesielle sjarm og service. Med vidt skue, småkupert terreng og runde ...

Kontaktinformasjon: