Gjennom Gjendealpene og opp Falketind

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
5. august 2018 kl. 08:35
Til dato
9. august 2018
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetilhytte, Jotunheimen, Jubileum2018
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu , Gjendebu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11700
Dette arrangementet er over!

Gjendealpene er de fantastiske fjelltoppene mellom Gjende og Bygdin. Vi "varmer opp" med vakker tur langs Bygdin, gjennom Svartdalen. Videre via Høystakk til Fondsbu og avslutter hele fjellturen med en spenstig topptur på selveste Falketind, 2.067 moh. Fondsbu er det perfekte avslutningssted for hele eventyret.

Program

Dag 1: Ankomst Torfinnsbu (selvbetjent), ca 14km, ca 4t
Oppmøte ved plattformen på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med Valdreseksperessen kl. 08.35 til Bygdin, ankomst kl. 12:43. Vi tar beina fatt og går langs Bygdin til selvbetjeningshytta Torfinnsbu (1060 moh).

Dag 2: Torfinnsbu - Gjendebu, (990 moh) ca 14km, ca 4-5t
Vi går øst for Torfinnstindane, og innover Svartdalen. Med fint vær og gode bein, kan vi ta en tur opp på Svartdalspiggen (2.034 moh) før vi vandrer ned til Gjendebu (990moh). Tar vi en tur til topps, går det nok 2-3 timer til.

Dag 3: Gjendebu - Fondsbu (1.060 moh) ca 17 km, ca 6 t
Dette er go'dagen, da vi skal vandre opp gjennom bjørkeli til snaufjellet igjen. Vi går via Høystakka og ned til Fondsbu. En flott tur! Høyeste punkt på turen ca 1.460 moh. En samling om neste dags topptur-vandring gjøres i kveld.

Dag 4: Bestigning av Falketind, 10-11 timer
Etter en tidlig og god frokost møter vi våre guider fra Jostedalen Breførarlag. Gruppen transporteres til P-plass i Koldedalen, ca 10 min kjøring fra Fondsbu. Guidene har alt ekstrautstyr som skal til på denne turen; bl.a. tau og seler.

Denne kvelden skal middagen smake ekstra godt! Og vi gleder oss til å bli vartet opp av "dronninga" på Fondsbu - Solbjørg.

Dag 5:  Hjemreise - Oslo
Vi tar oss tid til en lang og god frokost. Planen er nemlig å ta ærverdige M/B Bitihorn over Bygdin. "M/B Bitihorn" ble bygd og sjøsatt i 1912 og har gått i trafikk på Bygdin siden dengang. Kiosk ombord. Båtturen er vakker og tar 1t45m.  Båten har avreise kl. 11.30 fra Eidsbugarden og bussen videre til Oslo går kl.14.20 fra Bygdin hotell. Ankomst Oslo kl. 18.55.

Vi tar forbehold om endringer i programmet!

Generell informasjon

Pris:

Kr. 6.504,- fra/til Bygdin hotell
Kr. 7.596,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, toppturguider, båttur,  alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen: svart/rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Toppturenen er luftige og det er mange høydemetere som skal gjøres. Det forventes at deltakerne er i meget god form, har godt inngåtte fjellstøvler og tåler luftige turer. Det er ikke klatring på noen av toppturene, men sikring av deltakerne gjøres på Falketind. Særs viktig at dere har gode, inngåtte fjellstøvler.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust og Vest 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer
NB! Vi gjør oppmerksom på at denne turen også er presentert i det engelske programmet.

 Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Gjennom Gjendealpene og opp Falketind

Gjendealpene er de fantastiske fjelltoppene mellom Gjende og Bygdin. Vi "varmer opp" med vakker tur langs Bygdin, gjennom Svartdalen. Videre via Høystakk til Fondsbu og avslutter hele fjellturen med en spenstig topptur på ...

Kontaktinformasjon: