Fjøsblues og Utladalen

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
23. juni 2018 kl. 10:25
Til dato
27. juni 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetilhytte, Fjelltur, Jubileum2018
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Skogadalsbøen
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
11671
Dette arrangementet er over!

En innholdsrik pakke: Fjøsblues på Avdalen gård, "hviledag" til Vetti gard og Vettisfossen og videre oppover på gode stier til 1.400 moh,  med alle kontraster og villskap naturen har å by på. Jotunheimen Vest, med Hurrungane på den ene siden og andre godbiter på den andre siden er noe av det vakreste fjell-Norge kan by på.

På Avdalen gård arrangeres hvert år Fjøsblues. Med sin beliggenhet og sjarm, er denne fjellgården en idyll å tilbringe en midt-sommer-kveld på. Og i år har vi altså mulighet for å starte sommeren på Avdalen Gård med trivelig blues-lag.

Program:

Dag 1: Ankomst Avdalen Gard , 460 moh
Oppmøte på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se monitor i avgangshallen. Avreise med Valdresekspressen fra Oslo S kl. 10.25 via Fagernes til Øvre Årdal. Ankomst Øvre Årdal kl. 15.47. Taxi til Hjelle hvor vi starter fotturen. Avmarsj fra Hjelle er ca   Velkomst, presentasjon og litt informasjon tar vi underveis på turen. Fotturen tar vi i rolig tempo på grusvei noen få kilometer. Deretter tar vi av og opp stien til Avdalen Gård. En nydelig utsikt og en nydelig plass venter oss. Vi skifter, spiser og gleder oss til en lang kveld med fjøsblues. 

Dag 2: Avdalen Gård til Vetti Gard, 320 moh
Denne dagen spiser vi en lang og god frokost. De som ønsker det kan bli med turleder opp til Gravdalen. Der har Årdal Turlag satt i stand koselige hytter for overnatting. I godt vær ser vi rett inn til Store Austabotntind i Hurrungane. Vel nede igjen samler vi gruppen og går til Vetti Gard. Vi får tid til en før- eller ettermiddagstur bort til Vettisfossen - som vi ser nedenifra.

Dag 3: Vetti Gard til Skogadalsbøen, 833 moh
Idag skal vi bratt opp fra Vetti, forbi Vettisfossen, som vi får flott skue til ovenifra, og videre til Vettismorki. Vettismorki er en åpen plass i dalen med mange setre på. En naturlig plass å innta matpakka på. Videre går turen inn til Skogadalsbøen. Store muligheter for en avstikker til Friken, toppen som gir fantastisk utsikt også østover i Jotunheimen. Skogadalsbøen er DNT Oslo og Omegn sin betjente hytte med vakreste utsikt utover Utladalen. Nyt kvelden her.

Dag 4: Skogadalsbøen til Krossbu, 1.267 moh.
Siste etappe mot 1.400 meter gjøres i dag. En nydelig etappe mot høyfjellet. Og for et skue som møter oss på Sognefjellet hvis været tillater det!

Dag 5: Hjemreise til Oslo
Etter frokost tar vi bussen kl 10.45  fra Krossbu. Ankomst Lom kl. 11.40. I  Lom blir det tid til en tur på bakeriet, og en tur innom Norsk Fjellmuseum for å se på bla. jubileumsutstillingen til DNT 150 år. Videre med buss fra Lom kl. 14.20 til Oslo. Ankomst Oslo bussterminal kl.20.30.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:

Kr. 5.420,- fra Øvre Årdal/til Krossbu
Kr. 6.918,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Blueskveld, billett til Norsk Fjellmuseum, overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag (festivalmat), siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Husk stor niste og drikke på reiseveien til Øvre Årdal.

Det er fremdeles skisesong på Sognefjellet så tidlig på året og gruppen kan oppleve mange elite- og ungdomsløpere i de prepparerte løypene der oppe. Skiløperne bor på hyttene på Sognefjellet og også på Krossbu vil dere oppleve at det for det meste er langrennsløpere som gjester. Et annerles og trivelig miljø.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen vest 1:50.000.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. På denne turen går vi over breer og alle må ha med vinterklær. Man må være kledd i heldekkende bukse, jakke, lue og votter. I tillegg er det nødvendig med gode solbriller og solkrem.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjøsblues og Utladalen

En innholdsrik pakke: Fjøsblues på Avdalen gård, "hviledag" til Vetti gard og Vettisfossen og videre oppover på gode stier til 1.400 moh,  med alle kontraster og villskap naturen har å by ...

Kontaktinformasjon: