17.mai-skitur Hardangerjøkulen, Finse

Fellestur

Fra dato
16. mai 2018 kl. 15:43
Til dato
18. mai 2018 kl. 22:35
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
11581
Dette arrangementet er over!

Bli med å feire nasjonaldagen på Hardangerjøkulen og Finsehytta. Stor stemning, mye moro og fine skiturer.  På grunnlovsdagen blir det flaggheising, frokost, skitog opp på Hardangerjøkulen. Rundt Jøkulhytta vil hundrevis av glade skigåere feire dagen med nasjonalsang og nistepakke etc....Jøkulhytta vil være åpen (værforbehold). Flagg og godt humør er obligatorisk. Til middag 17.mai serveres den populære 17.mai-buffet på Finsehytta,hm.hm... Gled deg.

PROGRAM:

Dag 1: Ankomst Finsehytta ca 300 m/5 min.
Oppmøte på Oslo S, ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl 15.43 til Finse, ankomst kl 19.58. På ski over Finsevatnet til Finsehytta (1223 moh). Innlosjering og  middag. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turene og gjennomgang av utstyr.

Dag 2: 17.mai-skitog på Hardangerjøkulen
Hurra! Gratulerer med dagen! Flaggheising og frokost.
Nå er det klart for 17.mai-skitog opp på Hardangerjøkulen. Med flagget på sekken går vi i samlet flokk, med teltere, hotelgjester og hyttefolk, opp på vakre Jøkulen. Etter endt tur blir det middagsbuffet på Finsehytta, mellom kl 16.00 - 20.00. Eget 17.mai program vil bli lagt ut på Finsehyttas hjemmeside.

Dag 3:  Finsehytta - hjemreise.
Etter en lang og god frokost blir det ut på ski.
Vær-og førehorhold vil bli avgjørende for hvilken dagstur som blir valgt. I mai er området sør og nord for Finse populært som vårskiturer og mulige skiturer kan bli:
Kyrkjedøri
Den mest spektakulære og populære turen vil mange si er turen gjennom Kyrkjedøri - porten med utsikt nordover.
Klemsburunden:
Opp mot St.Pål, innom Klemsbu som er en dagsturhytte/hvilebu, en flott skiturtunde på ca 15 km.
Godværsruten, Jøkulrunden.
Først opp til Jøkulhytta, over breen og bratt ned til nordenden av Finsevann og tilbake til Finsehytta, 25 km. 

Solveggen:
Beina på bordet og nyte utsikten i solveggen på Finsehytta.


Avreise med tog fra Finse kl 18.20 til Oslo S, ankomst kl 22:35.

Med forbehold om endring i programmet!

Dumt å reise hjem på fredagen? Bli gjerne ut helgen, men husk evt. å forhåndsbestille plass, finsehytta@turistforeningen.no

 

Generell informasjon: 

Pris:
DNT-medlemmer Kr 3.192,- fra/til Finsehytta
DNT-medlemmer Kr 4.660,- fra/til Oslo. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Turpakken inkluderer: Overnatting (husk lakenpose/sovepose), turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag + 17.mai buffet) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.


Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde blå/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken .

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.

Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

 

17.mai-skitur Hardangerjøkulen, Finse

Bli med å feire nasjonaldagen på Hardangerjøkulen og Finsehytta. Stor stemning, mye moro og fine skiturer.  På grunnlovsdagen blir det flaggheising, frokost, skitog opp på Hardangerjøkulen. Rundt Jøkulhytta vil hundrevis av glade ...

Kontaktinformasjon: