Langhelg Rondane Sør

Fellestur

Fra dato
15. mars kl. 08:02
Til dato
18. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
11561
Dette arrangementet er over!

Denne skituren går i den vestlige og sørlige delen av Rondane. Med sine magiske topper som Veslesmeden, Storronden, Vinjeronden, Rondslottet, i umiddelbar nærhet. Terrenget er småkupert og har ingen skumle utforbakker eller fjelltopper som skal utfordres. Hvis strålende vær kan det være at man tar avstikkere fra den vanlige kvisteløypa. Dette er skituren for deg som ikke ønsker de lange, tunge og mer krevende turene i høyfjellet.

Program:

Dag 1: Ankomst Høvringen Fjellstue - Smuksjøseter Fjellstue, ca 7 km, ca 2-3 t. 
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Avreise med Trondheimstoget Oslo S kl. 08.02 (Oslo Lufthavn Gardermoen kl 08.28) til Otta, ankomst kl. 11.33. Videre med ekstrabuss til Høvringen fjellstue, ankomst ca kl. 12.15. På ski til Smuksjøseter Fjellstue (1130 moh). Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Dag 2: Smuksjøseter Fjellstue - Rondvassbu, ca 16 km, 5-6 t. 
Fra Smuksjøseter via den gamle steinhytta til Peer Gynt. I åpent landskap går vi inn mot Rondvassbu (1173 moh) som ligger ved foten av Rondanes høyeste fjell.

Dag 3: Rondvassbu - Bjørnhollia, ca 13 km, ca 4-5 t. 
Opp fra Rondvassbu og østover, inn Illmanndalen til Bjørnhollia.

Dag 4: Bjørnhollia - Nesset, ca 7 km, ca 2-3 t. - hjemreise til Oslo
Skitur i område ved Bjørnhollia før vi går ned fra Bjørnhollia over Musvolsætra til Fargervoll, over Atnasjøen til Furulund/Nesset. Avreise med ekstrabuss kl 15.00 til Ringebu og videre med tog kl. 17.09 til Oslo S med ankomst kl 20.04 (Ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl 19.33).

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:

Kr. 4 531,- fra Otta/til Ringebu eller
Kr. 5 738,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste vinter: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter: 
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Langhelg Rondane Sør

Denne skituren går i den vestlige og sørlige delen av Rondane. Med sine magiske topper som Veslesmeden, Storronden, Vinjeronden, Rondslottet, i umiddelbar nærhet. Terrenget er småkupert og har ingen skumle ...

Kontaktinformasjon: