Avlyst Rundtur på Sognefjellet

Fellestur

Fra dato
17. mars kl. 08:02
Til dato
22. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Skogadalsbøen, Leirvassbu, Sognefjellshytta, Hyttetilhytte,
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
11567
Dette arrangementet har allerede startet!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vest-Jotunheimen byr på vakre tinder, flotte fjell og fantastisk natur! Vi skal ikke på de høye toppene, men går i dalene, og kan skue alt det vakre. På Skgoadalsbøen kan bestyrerinne friste med morgen-yoga, for å røske opp i kropp og sjel. Fra Sognefjellet til Leirvassbu går vi over vakre og krevende Smørstabbreen, kanskje været holder til en avstikker på Storebjørn. Velkommen på tur!

Dag 1: Ankomst Leirvassbu, ca 6km, ca 2t
Oppmøte på Oslo Sentralbanestasjon 20 minutter før avreise ved nedgangen til plattformen til toget. Se monitor i avgangshall. Avreise med Dovrebanen fra Oslo S kl. 08.02, til Otta, ankomst kl. 11.29. Videre med ekstrabuss til Vegaskjele i Leirdalen, eller så langt det er brøytet, avreise kl 11.35. Vi tar på oss skiene og går en fin tur inn til Leirvassbu, ca 6 km, ca 2 t. Husk å ta med mat og drikke til denne dagen! 

Dag 2: Leirvassbu - Skogadalsbøen, ca 20km, ca 6-7t
Dagens etappe går inn i Gravdalen og vi passerer Høglvagltindene sørøst for kvistinga. Videre passerer vi Smørstabbreen og Smørstabbtinden nord for oss, inn til Storutladalen. Etterhvert kommer vi inn øverst i Utladalen, og ned til Skogadalsbøen (833 moh). 

Dag 3: Opphold Skogadalsbøen
For de som ønsker, kan Bestyrer Trine Marie friste med morgenyoga. Vi tar en tur i området, kanskje inn i Gjertvassdalen hvor vi kan skue Hurrungane og Fannaråken. 

Dag 4: Skogadalsbøen - Sognefjellshytta, ca14km, ca4-5t. 
Kvistinga til Sognefjellshytta tar oss gjennom Vetle Utladalen, med fantastisk utsyn opp til Fannaråken og Smørstabbreen, hvis vi er så heldige og får oppholdsvær. 

Dag 5: Sognefjellshytta - Leirvassbu, ca 22km, ca 7-8t
Vi tar panorama-ruten over Smørstabbreen, og hvis vær og form tillater det, kan vi ta en avstikker opp til Storebjørn(2222 moh). Lang og krevende, men utrolig fin etappe til Leirvassbu (1400 moh).

Dag 6: Hjemreise Oslo
Etter frokosten, tar vi skia fatt ned Leirdalen, til der bussen henter oss. Bussen henter oss så langt det er brøytet. Ekstrabuss til Otta, ankomst... Avreise med tog til Oslo kl. , ankomst kl. 

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:

Kr 6 666,- fra/til Otta
Kr 7 744,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 700,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Turpakken inkluderer: overnatting, turleder, yoga på Skogadalsbøen og alle måltider (frokost, niste/termos pg vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!
 

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Øst og Jotunheimen Vest 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste vinter: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter: 
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Rundtur på Sognefjellet

Vest-Jotunheimen byr på vakre tinder, flotte fjell og fantastisk natur! Vi skal ikke på de høye toppene, men går i dalene, og kan skue alt det vakre. På Skgoadalsbøen kan ...

Kontaktinformasjon: