Avlyst Vårskitur vest for Hallingskarvet

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
4. mai 2018 kl. 15:43
Til dato
6. mai 2018 kl. 22:35
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Jubileum2018
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
11580
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

En flott helgetur med start fra Finse, Norges høyest beliggende jernbanestasjon. Med Hardangerjøkulen i vår umiddelbare nærhet, går vi over Omsbreen eller Kyrkjedøri på vei mot Geiterygghytta. Skiterrenget er meget variert og utvilsomt et av de flotteste områdene i Skarvheimen. Neste dagen går vi tilbake til Finse med Hardangerjøkulen og sola i ansiktet.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Finsehytta ca 300 m/5 min.
Oppmøte på Oslo S, ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl 15.43, ankomst kl 19.58. På ski over Finsevatnet til Finsehytta (1223 moh). Innlosjering og middag. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Finsehytta - Geiterygghytta, 16-21 km/5-7 t.
Skituren går i et variert terreng, med enkelte bratte oppstigninger og nedkjøringer. Avhengig av vær- og føreforhold vil skituren gå enten over Omsbreen eller om Kyrkjedøri til Geiterygghytta (1229 moh).

Dag 3: Geiterygghytta - Finse, 16-21 km/5-7 t.
Avhengig av vær- og føreforhold vil skituren gå enten over Omsbreen eller om Kyrkjedøri til Finse. Tog fra Finse kl 18.20 til Oslo S, ankomst kl 22.35.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:
 

Pris:
DNT-medlemmer Kr 2.789,- fra Finsehytta/Finse
DNT-medlemmer Kr 4.257,- fra/til Oslo. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turen: lengde blå/rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken .

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

Vårskitur vest for Hallingskarvet

En flott helgetur med start fra Finse, Norges høyest beliggende jernbanestasjon. Med Hardangerjøkulen i vår umiddelbare nærhet, går vi over Omsbreen eller Kyrkjedøri på vei mot Geiterygghytta. Skiterrenget er meget ...

Kontaktinformasjon: