Langhelg fra Finse

Fellestur

Fra dato
12. april 2018 kl. 15:43
Til dato
15. april 2018 kl. 19:13
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta , Krækkja
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
11575
Dette arrangementet er over!

Dette er en klassisk vårskitur på Hardangervidda. Med lange lyse dager og Hardangerjøkulen i din umiddelbare nærhet, vil denne skituren kunne bli vårens høydepunkt. Man bør ha erfaring fra tidligere skiturer i høyfjellet da væromslag kan gjøre skituren tyngre enn forventet, selv i et forholdsvis lettgått terreng.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Finsehytta, ca 300 m/5 min.
Oppmøte på Oslo S, ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl 15.43 til Finse, ankomst kl 19.58. På ski over Finsevatnet til Finsehytta (1223 moh). Middag og felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Finsehytta - Krækkjaca 26 km/8-9 t.
Slak stigning fra Finse over Hansbuflata og videre over Midtnutvantet (1323 moh) og Finnsbergvatnet og videre ned langs Drageidfjorden til Krækkja (1191 moh). En forholdsvis lang og krevende etappe men i godvær med en fantastisk flott utsikt.

Dag 3: Krækkja - Tuva Turisthytte, ca 19 km/6-7 t
På østsida av Svonuten (1233 moh) over til Ørteren, over riksvei 7 ved Lægreidstølen. Videre på vestsiden av Monsbunuten (1324 moh) i et nokså lettgått terreng ned til Tuva Turisthytte (1185 moh).

Dag 4: Tuva - Ustaoset, hjemreise, ca 8 km/2-3 t.
Opp fra hytta, over Tindeflate og bratt ned 300 høydemeter til Ustevatn og videre til Ustaoset stasjon.
Tog fra Ustaoset kl 15.03, ankomst Oslo S kl 19.05.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:
 

Pris:
DNT-medlemmer Kr 4.040,- fra Finsehytta/til Ustaoset
DNT-medlemmer Kr 5.437,- fra/til Oslo. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag. Tuva 2-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarverennet 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken .

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

 

 

 

Langhelg fra Finse

Dette er en klassisk vårskitur på Hardangervidda. Med lange lyse dager og Hardangerjøkulen i din umiddelbare nærhet, vil denne skituren kunne bli vårens høydepunkt. Man bør ha erfaring fra tidligere skiturer i høyfjellet ...

Kontaktinformasjon: