Avlyst Skarvheimen til Hardangervidda 30-45 år

Fellestur

Fra dato
2. mars kl. 14:35
Til dato
9. mars kl. 19:13
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
11577
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga få deltakere.

Denne skituren byr på en kombinasjon av meget kupert fjellterreng og store åpne fjellplatåer. Enkelte av dagsetappene er lange og tildels krevende. Men hva gjør vel det når man går i noe av det flotteste skiterrenget på denne kant av landet. Turen starter på Breistølen, nærmere bestemt Breistølbu som er DNT Oslo sin nye selvbetjeningshytte som ligger like ved riksveien. Skituren fortsetter sørover gjennom det fantastiske fjellområdet Skarvheimen og nordøstlige delen av Hardangervidda.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Breistølbu (selvbetjent), ca 400 m/10 min.
Oppmøte på Oslo Bussterminal ved plattformen, 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen avgangshallen. Avreise med Sogn og Fjordaneekspressen (NX170) kl 14.35 til Breistølen, ankomst 20.05. Vi tar på oss skiene ved Rv 56 og sklir bort til Breistølbu (1026 moh). Her steller vi oss selv og lager en god middag fra proviantlageret på hytta. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Breistølbu -  Bjordalsbu (selvbetjent), ca 15 km/5 t.
Bratt opp Stardøla og videre sørover til Bjordalsbu (1580 moh).

Dag 3: Bjordalsbu - Iungsdalshytta,  ca 18 km/6 t.
Sørover, over Øvre Bjordalsvatnet (1571 moh) og østover Gråhyrneran. Bratt nedkjøring i Mjolgerdalen til Djupsvatnet (1091 moh) og videre til Iungsdalshytta (1111 moh). Og her blir vi belønnet med full service; 3-retters middag og ferdig oppvarmet stue.

Dag 4: Iungsdalshytta - Geiterygghytta, ca 26 km/9 t.
Vær forberedt på en lang dags ferd. Inn Iungsdalen til Vadbotn. Videre opp gjennom Vestre Iungsdalen til Austre Volavatnet. Over Vestre Volavatnet og videre forbi DNTs selvbetjeningshytte Kongshelleren (1450 moh), ca 14 km. Mulighet for innendørs pause hvis utrivellig vær. Ut mellom Kongshellernuten og Langvassnuten, sørover rundt Bolhovdskarvet og holder i overkant av 1400 meters høyde fram til østsiden av Bolhovd. Ned i Rossdalen, over vestryggen til Sundhellerskarvet på rundt 1450 meters høyde. Deretter følger nedoverbakkene det siste stykket til Geiterygghytta (1229 moh).

Dag 5: Opphold Geiterygghytta
Dagstur i området.

Dag 6: Geiterygghytta - Finsehytta ,ca 16 -22 km/6-8 timer
Avhengig av vær-/ og skiføre vil vi enten følge ruta via Omsvatnet og Omsbreen(1537 moh) eller via Kyrkjedøri (1500 moh), et fjellpass med flott utsikt, før en nydelig nedkjøring til Finsehytta (1223 moh) med utsikt til Hardangerjøkulen.

Dag 7: Finsehytta - Krækkja , 26 km/8-9 t.
Slak stigning fra Finse over Hansbuflata og videre over Midtnutvantet og Finnsbergvatnet og videre ned langs Drageidfjorden til Krækkja. En forholdsvis lang etappe men i godvær med en fantastisk flott utsikt.

Dag 8: Krækkja - Haugastøl - retur Oslo, ca 14 km/4-5 t.
Vi går enten over Ørteren eller over Trestiklan til Haugastøl. Tog fra Haugastøl kl. 14.53 til Oslo S, ankomst 19.13.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:
 

Pris:
DNT-medlemmer Kr 7.582,- fra Breistølbu/til Haugastøl
DNT-medlemmer Kr 8.909,- fra/til Oslo. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Husk å ta med nok mat og drikke til første dag.

Gradering av turen: lengde rød/svart, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen, Hemsedal nord, Skarverennet 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken .

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

 

 

 

Skarvheimen til Hardangervidda 30-45 år

Denne skituren byr på en kombinasjon av meget kupert fjellterreng og store åpne fjellplatåer. Enkelte av dagsetappene er lange og tildels krevende. Men hva gjør vel det når man går i ...

Kontaktinformasjon: