Klatretur til Hvalsberget (13-30 år)

Fellestur

Dato
7. mai kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Dagstur,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Oslomarka
Turkode
11521
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å komme igang med klatring? Har du lyst til å prøve deg ute? Bli med på klatretur med DNT ung Oslos klatregruppe til Hvalsberget første søndag i mai!

Om klatreturen

På klatreturene er det den gode klatreopplevelsen og fellesskapet med nye og gamle klatrevenner som står i fokus. Våre instruktører tar seg av sikkerheten. Hvalsberget er et klatrefelt bygget og tilrettelagt for nybegynnere. Her kan du gradvis utfordre kroppen og psyken, for etter hvert å komme deg litt høyere opp fra bakken og oppleve den fantastiske mestringsfølelsen som belønning! DNT ung Oslo stiller med klatrepartnere, utstyr, kompetente instruktører, griller og topp stemning!

Terreng: Vertikalt
Oppmøte: Alternativ 1 er oppmøte klokka 09.10 på Oslo Bussterminal for felles transport med buss 331 mot Maura klokka 09.23, avstigning Flatner. Ta med penger til billett. Alternativ 2 er å møte klokka 10.00 ved klatrefeltet på Hvalsberget.
Turslutt og retur: Det blir lagt opp til at vi tar bussen sammen tilbake til byen på slutten av dagen.

Krav til deltakelse:  Du trenger ingen spesielle forkunnskaper for å være med på denne turen.
Pris: Kr 100,- Prisen inkluderer instruktørkostnader og utstyrsleie. Tillegg for ikke-medlemmer er på kr 150,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ung Oslo her. MERK! Eventuell kollektivtransport for å komme til/fra Hvalsberget er ikke inkludert i turprisen.

(mer informasjon under bilder)
 

Nybegynner sa du? Hvalsberget er det perfekte stedet å prøve uteklatring for første gang. Feltet byr på mange fine ruter med enkel eller middels vanskelighetsgrad. I bunnen av klatreveggen er det lagt platting slik at man står godt når man skal øve på sikringsteknikken. Våre instruktører er der for deg, og lærer deg grunnleggende teknikker for å sikre på en trygg måte. 

Har du klatret, men aldri klatret ute før? Bli med og få tips fra våre dyktige instruktører. De rigger topptau, og viser deg hvordan man bruker utstyret som trengs for å klatre ute. I klatregruppa til DNT ung kan du være med selv om du ikke har noen klatrepartner, her bytter vi på å klatre med hverandre slik at alle blir inkludert.

Utstyr

DNT ung stiller med alt klatreutstyr utenom klatresko. Det vil si karabiner, taubrems, tau, ekspresser, slynger og sele. Ta med klatresko hvis du har, hvis ikke bruk joggesko/tursko. Har du eget utstyr tar du med det. Husk også en god sekk til alt utstyret og maten.

Mat

DNT ung stiller med griller, ketsjup og sennep. Deltakerne må selv ha med grillmat/vanlig mat og drikke til hele dagen. Vi regner med å holde på hele dagen, litt avhengig av været og ønsker fra gruppa.

Vel møtt!

Viktig informasjon før bestilling:


Generelt
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns Generelle vilkår for fellesturer

Sykdom og særskilte behov 

Deltagere med spesielle behov, allergier eller behov for tettere oppfølging plikter å ta kontakt med administrasjonen ved påmelding. Dette for at vi på best mulig måte skal kunne legge til rette for deltagelse, vurdere om turen kan passe og  hva vår turleder må ta hensyn til under selve turen.

Medlemskap

DNT ung Oslo skaper et tilbud for våre medlemmer. Ikke medlemmer er også velkommen på tilbudet vårt, men må da betale et tillegg. Dersom du eller noen i ditt reisefølge ikke er medlem allerede kan dette ordnes raskt og enkelt på denne linken:

Bli medlem i DNT ung Oslo