Vårskitur i Skarvheimen - Geiterygghytta til Finse 55+

Fellestur

Fra dato
9. april kl. 08:25
Til dato
13. april kl. 19:13
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta , Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
11766
Dette arrangementet er over!

Skarvheimen er utvilsomt et av de flotteste skiområdene i Sør-Norge, og mellom Geiterygghytta og Finse ligger et fantastisk terreng for fjellski! Vi starter på Geiterygghytta med en dagstur. Her får vi testet både skiform og utstyr. Neste dag tar vi sekken på ryggen og legger i vei mot Finsehytta. Terrenget er variert uten å være det mest krevende. Om vi velger å gå over Omsbreen eller Kyrkjedøri, gir begge valgene, en flott utsikt over Hardangerjøkulen.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Geiterygghytta, ca 5 km/1-2 t.
Oppmøte på Oslo S, ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl 08.25 til Ål, Videre med ekstrabuss kl. 11.45 til Geiteryggtunnelen vest. På ski over Vestredalsvatnet (1152-1130 moh.), opp til Vasshellertjørnane (1191 moh.) og videre til Geiterygghytta, (1224 moh.). Middag og felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Geiterygghytta. Mulighetene er mange. Mulige dagsturmål: Rundt Bolhovdskarvet, St. Pål, Godfjellrunden, Såta, Sundhellerskarven, Vargbreen eller til Ja-benken. Vi ser an vær- og føreforhold og avgjør dagens tur etter dette. 

Dag 3: Geiterygghytta - Finse, 16-21 km/5-7 t.
Avhengig av vær- og føreforhold vil skituren gå enten opp over Omsbreen eller opp og inn Kyrkjedøri og ned til Finse (1222 moh).

Dag 4: Finse. Mulighetene er mange. Kanskje en topptur til Hardangerjøkulen. Vi ser an vær- og føreforhold og avgjør dagens tur etter dette. 

Dag 5: Skitur - Hjemreise  
Tid til en lang og god frokost. En liten skitur i området rundt Finsehytta. Avreise med tog fra Finse kl. 14.34 til Oslo S, ankomst kl. 19.05.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:
 

Pris:
DNT-medlemmer Kr 5 404,- fra Ål/Finse
DNT-medlemmer Kr 6 723,- fra/til Oslo. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Husk å ta med nok mat og drikke til første dag (reisedagen).

Gradering av turen: lengde blå/rød, terreng blå/rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.nofor oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken .

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.

Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

Vårskitur i Skarvheimen - Geiterygghytta til Finse 55+

Skarvheimen er utvilsomt et av de flotteste skiområdene i Sør-Norge, og mellom Geiterygghytta og Finse ligger et fantastisk terreng for fjellski! Vi starter på Geiterygghytta med en dagstur. Her får vi testet ...

Kontaktinformasjon: