Dagskurs skred alpint

Kurs

Dato
18. februar kl. 09:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Fjellsport, Dntfjellsport, Dntfjellsportoslo
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turkode
11498
Dette arrangementet er over!

Formålet med kurset er å gi deltakerne økt bevissthet rundt skredfare og hvordan man bør forholde seg til skredfarlig terreng. Kurset skal gi deltakerne innblikk i hvor, hvordan og under hvilke forhold det løsner skred. Hovedformålet med kurset vil være knyttet til gjenkjenning av skredterreng og åpenbar skredfare og det vil gi ein introduksjon til ferdselsrutiner i skredterreng. Kurset gir videre en innføring i grunnleggende kameratredning med bruk av sender / mottaker.

OBS! Kurset inngår i utdaningen av fremtidige instruktører. De vil være ansvarlig for gjennomføringen med oppfølging av veileder.

Forkunnskap:
Det kreves ingen forkunnskaper om skred men deltakelse forutsetter grunnleggende alpine skiferdigheter.

Utstyrskrav:
Alle deltakere må stille med spade, søkestang og sender / mottaker.
Grunnleggende førstehjelpsutstyr, bekledning for vinterfjellet, mat og drikke (lunsj gjennomføres ute).

Kursbeskrivelse og innhold:
Kursdagen vil variere med sted og forhold, men skal i hovedsak foregå ute på ski. Vi starter med en kort økt med presentasjonsrunde, introduksjon til skredlære og en gjennomgang av dagensforhold. Deretter lages det en grovplan for hva man kan gjøre ut i fra forholdene og gruppens ferdighetsnivå. Underveis legges det vekt på gjenkjenning av skredterreng og terrengfeller samt betydningen av tydelige faretegn. Kjøremønster og gruppedynamikk skal vies stor oppmerksomhet. Mot slutten av dagen skal det gjennomføres en innføring i bruk av sender mottaker.

Temaliste:

 • Menneskelige faktorer
 • Gjenkjenne skredterreng
 • Skredvarsel
 • Kjøremønster og trygge stoppeplasser
 • Faretegn
 • Gjenkjenne terrengfeller
 • Hva har vi med oss i sekken
 • Kameratsjekk
 • Kameratredning med sender / mottaker


Litteratur og lenker:
Kapittel "Terreng / turplanlegging. Den menneskelige faktor og Mønster 2: toppturer og offpiste" i Nes, C.L. (2013) Skikompis. Selja forlag, Førde.
www.varsom.no/skredskolen


Kart:
Turkart 10048 Hemsedal (Norge-serien).

Pris:
Kr 100,-
Dekker instruksjon. Deltakerne må selv ordne transport og ha med egen mat.

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter.

Dagskurs skred alpint

Formålet med kurset er å gi deltakerne økt bevissthet rundt skredfare og hvordan man bør forholde seg til skredfarlig terreng. Kurset skal gi deltakerne innblikk i hvor, hvordan og under hvilke ...

Kontaktinformasjon:

 • DNT fjellsport Oslo
 • Tlf. +4722822800