Fjellopplevelser med bre, sykkel og kajakk 55+

Fellestur

Fra dato
14. august 2017 kl. 11:40
Til dato
18. august 2017 kl. 22:35
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Ukestur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Nordhordland, Skarvheimen (se kart)
Turkode
11381
Dette arrangementet er over!

Opplev ekte, norsk vestlandsnatur med fire spennende aktiviteter på fem dager! Fra Finse blir det breføring i Blåisen ved Hardangerjøkulen, Norges sjette største bre. Neste dag blir det sykkeltur på den historiske “Rallarvegen”, som stuper ned langs fosser og fjell og ender opp i Flåm. Den vakre Aurlandsfjorden oppleves med en guidet kajakktur. Siste etappe går til fots ned ville og vakre Aurlandsdalen.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Finsehytta

Oppmøte på Oslo S, ved perrongen, 20 minutter før avreise. Sjekk monitorene i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform Bergenstoget kl.12.03 går fra. Vi tar toget til Finse og er framme kl.16.20.  Middag kl. 19.00 og sosialt samvær.

Dag 2: Bretur på Hardangerjøkelen

Vi spiser en deilig frokost på Finsehytta før vi møtyer breføreren kl.09.00. Turens første aktivitet er brevandring på den spektakulære blåisen. Vi er på tur hele dagen og kommer tilbake til hytta i god tid før middag kl.19.00. Sosialt samvær utover kvelden.

Dag 3: Sykkeltur på Rallarvegen

Etter frokost pakker vi sammen sakene våre og laster på syklene. Dagens tur går ned Rallarvegen, som stuper ned langs fosser og fjell og ender opp i Flåm. Vi beveger oss fra Nord-Europas største fjellplatå og ned til frodige Aulandsfjorden. Vi er framme i god tid før middag kl.19.00 på Hemly Pensjonat, der vi også skal overnatte. Sosialt samvær utover kvelden.

Dag 4: Kajakktur

Vi tar en rolig morgen på pensjonatet før vi legger ut på Aurlandsfjorden i kajakker, på guidet tur. Det er antastisk å oppleve naturen fra midt ute på fjorden - bratte fjellsider, fosser og frodig landskap. Vi nyter hele dagen på fjorden før vi tar buss opp til Østerbø turisthytte, på toppen av Aurlandsdalen. Middag kl.19.00 og sosialt samvær utover kvelden.

Dag 5: Aurlandsdalen og hjemreise

Vi nyter en deilig frokost på Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø - vår siste frokost på denne turen, før vi legger ut på turens siste etappe. Dette er ikke en hvilken som helst etappe. Det er Aurlandsdalen. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere. Aurlandsdalen byr på rike naturopplevelser. Vel nede i Vassbygdi tar vi ekstrabuss til Geilo, hvor vi ankommer ca kl.18.30. Toget til Oslo går kl.18.58. Ankomst Oslo kl. 22.35.

Med forbehold om endring i programmet!
 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 8798,- til Finse/fra Geilo
Kr 9990,- til/fra Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-
Meld deg inn her!
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen: Krevende

Annet:
Ta med lakenpose/sovepose (evt. mulighet for leie av sengetøy). Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart: Aurlandsdalen 1:50 000 og Finse 1: 50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer: 
Før du melder deg på tur les igjennom: "Viktig informasjon - fellestur sommer".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

 

 

Kategori: Ledig2306

 

Fjellopplevelser med bre, sykkel og kajakk 55+

Opplev ekte, norsk vestlandsnatur med fire spennende aktiviteter på fem dager! Fra Finse blir det breføring i Blåisen ved Hardangerjøkulen, Norges sjette største bre. Neste dag blir det sykkeltur på ...

Kontaktinformasjon: