Kajakktur til Akerøya

Fellestur

Fra dato
23. juni kl. 16:00
Til dato
25. juni kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kajakktur, Hyttetur, Kajakk, Ytreoslofjord, Hvaler
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Turkode
11368
Dette arrangementet er over!

Det er juni, St.Hans helg og dagene er på sitt lengste og er et fantastisk utgangspunkt for et flott padlehelg. Vi bor på et gammelt gårdsbruk ved Akerøya fort. Akerøya ligger i Ytre Hvaler nasjonalpark og er et ypperlig utgangspunkt for padleturer rundt Akerøya og langs land nordover og sørover. Mulige dagsturer lørdag og søndag er øya Søndre Søster og den indre skjærgården på Hvaler. Vær og forhold på sjøen vil være med å bestemme hvor vi tar turen. Ytre Hvaler nasjonalpark har blankskurte granitt svaberg og den knudrete  bergarten rombeporfyrkonglomerat på Søsterøyene og Struten. Nasjonalparken har et svært rikt fugleliv, på Akerøya er det sett over 260 forskjellige arter.  Ute i kajakken er sjansen for å se seler store da det er selkolonier på skjærene ytterst i havet. 

 

Kystledhytta vi skal bo på har 10 sengeplasser og ligger idyllisk til med utsikt utover havet. Den har fasiliteter som kjøkken, stue og utedo. Det er gasskomfyr i hytta og drikkevann må taes med. Mer informasjon om kystledhytta på AkerøyHusk at alt dere har med av bagasje må pakkes vanntett i pakksekker (eller doble plastposer) og ikke være i for store kolli for å kunne stappes inn i skottene på kajakkene.

 

 


Varighet: 2 døgn, fredag ettermiddag-søndag ettermiddag
Alder: 16+ år 
Krav til deltakelse: Grunnkurs kajakk  eller tilsvarende erfaring. Bør føle seg trygg i bølger og litt rufsete sjø, samt mestre kamerat- og egenredning.

Pris: 2000,- for de med eget utstyr. Er du mellom 16 og 30 år gir vi ungdomsrabatt på 600,-.
Trenger du leie av kajakk, åre, spruttrekk og padlevest, samt transport av dette utstyret tur/retur Sørenga koster dette 750,-.
Altså er voksenpris for tur og leie kr. 2750,-. For ungdom er pris for tur og leie kr. 2150,-.

Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 550,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her.

Oppmøte: Oppmøte fredag ettermiddag ca. kl.16:30 ved Utgård, se kart lenger ned på siden. Nærmere detaljer om oppmøte vil bli sendt ut siste uken i forkant.

Avslutning: Vi rydder og vasker ut av hytta på morgenen før vi legger ut på en ny tur. Turen avsluttes samme sted som oppmøtet, hvor vi parkerer bilene. Vi regner med å være tilbake ved bilene ca kl 16:00 søndag.

Personlig utstyr og bekledning:

 • Kajakk

 • Tørrdrakt, våtdrakt til bruk i kajakk eller annet egnet padletøy

 • Åre

 • Padlevest

 • Spruttrekk

 • Mat og drikke fra fredag ettrmiddag til søndag.

 • Varme klær

 • Solkrem

 • Hatt eller caps til å beskytte mot solen

 • Sovepose eller sengetøy, det finnes ikke dyner på hytta

 • Andre ting du trenger for å være komfortabel på tur i 3 dager

 • Vanntette pakksekker/poser

 • Solkrem og solhatt (etter forholdene)

 • Ekstra dopapir (for turbruk og om det er tomt på Akerøya)

 • Nok drikkevann for eget bruk hele helgen

Mat og drikke

Ta med egen mat til frokost og lunsj, samt drikke til måltider og energipåfyll/snacks for begge turdagene. Ta med nok vann/drikke for hele helga og gjerne også noen energibars eller annet for småpauser. Vi satser på felles grilling lørdag, så ta gjerne med noe middag for lørdag som egner seg for det slik at vi kan ha en hyggelig fellesmiddag.

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk. Padleutstyr og -bekledning finner du på Friluftshuset på Sørenga.

Generell informasjon:Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.


SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående dette kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon: 

Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på 22 82 28 02 mellom kl. 11:00 0g 17:00 alle dager (også lørdag og søndag).
e-post: kajakk@dntoslo.no

Booking

For booking, klikk på dato øverst til høyre.

Kajakktur til Akerøya

Det er juni, St.Hans helg og dagene er på sitt lengste og er et fantastisk utgangspunkt for et flott padlehelg. Vi bor på et gammelt gårdsbruk ved Akerøya fort. Akerøya ...

Kontaktinformasjon: