Grunnleggende turlederkurs for ungdom på Høgabu (16-26 år) (AVLYST)

Kurs

Fra dato
18. august 2017 kl. 16:00
Til dato
20. august 2017
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Ungdom, Dntung, Dntungbergen, Høgabu
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
534
Dette arrangementet er over!

Grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet og gir utgangspunkt for opptak til sommerturlederkurs (modul 3). For å ta kurset må du ha litt generell turerfaring fra tidligere (for eksempel vært på tur med DNT ung før), samt et ønske om å dele din turglede med andre.

Kurset går over en obligatorisk kurshelg og en frivillig førstehjelpshelg. Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått.

Etter endt kurs skal deltagerne ha:
-  God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
-  God generell turkunnskap
-  God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
-  Grunnleggende orienteringsferdigheter
-  Grunnleggende førstehjelpskunnskap

Det anbefales sterkt at en har erfaring med kompass fra før.

Hvem passer kurset for? deg 16-26 år

Onsdag 16.august introduksjonskveld.  3 timers innføring i DNT/ Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Kurset gjennomføres i Bergen og Hordaland Turlags lokaler i Marken kl 17 - 20. Bruk ringeklokke på baksiden. Kursholder Cathrine Eraker, tlf. 90264010

Oppmøte: Kl.16.30 på Bergen Togstasjon. Tog mot Voss, kl.16.58. Avstigning på Dale stasjon. Innleid buss fra Dale til Lid. 

Hjemreise: Innleid buss fra Lid til Dale. Tog fra Dale kl.17.14. I Bergen kl. 17.57

Kursplan: Se veiledende modulplan her. 

Førstehjelpskurs
Førstehjelpshelg med instruktører fra Røde Kors. Undervisningen foregår i Røde Kors sine lokaler i Åsane, kl. 10 - 18 begge dagene. Denne helgen er frivillig å delta på, og vi anbefaler alle grunnleggende turledere til å delta. Ønsker du å søke sommerjobb som leirleder er det obligatorisk å ta førstehjelpskurset. Dato for førstehjelpskurs er 6.-7.mai og 10.-11.juni (Kursene blir lagt ut på nett under kurs) For de som vil søke på sommeturlederkurset til DNT ung Bergen er gjennomført førstehjelpskurs obligatorisk. 

Genrelle vilkår: Les generelle vilkår før du melder deg på turen.

Utstyr: se pakkeliste for sommerfjellet. Sovepose, rikelig med niste og drikke til lørdag, samt frokost og niste til søndag. Vindtett og vanntett jakke og bukse er et must, varme vanntette inngåtte fjellstøvler (impregner før turen!).

Pris: Medlem kr 600,-. Hele beløpet refunderes etter at du har ledet 3 turer for DNT ung Bergen. Det kreves medlemskap for å delta på dette kurset. Meld deg inn her, dersom du ikke er medlem. For deltakere som senere deltar på DNT ung's sommerturlederkurs, refunderes også denne kursavgiften etter 3 sommerturer for DNT ung Bergen. Prisen dekker kart, turlederboka, kursmateriell, instruksjon, middag fredag og lørdagskveld og overnatting. Ta med egen brødniste til lørdag, samt til frokost og lunsj søndag. Transport med tog er ikke inkludert. Faktura blir sendt på mail.

Spørsmål? Mer informasjon kan du få ved henvendelse til Aktivitetsavdelingen: silje.valla(at)dnt.no  eller tlf. 55335821

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Engum
  • Birk Tjelmeland