Klassikeren i Breheimen

Fellestur

Fra dato
2. august 2017 kl. 09:30
Til dato
6. august 2017 kl. 22:04
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Breheimen, Hyttetilhytte
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Nørdstedalseter , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
11246
Dette arrangementet er over!

Breheimen forbinder de fleste med høyfjell, mange breer, høye topper og ulendt terreng. Og det er jo ganske riktig! Kontraster på rekke og rad. Vi kan også legge til at det er godt T-merkede ruter mellom alle DNT-hyttene i Breheimen og et område man kan ferdes i uten å gå i kø. Hele turen avsluttes med en spektakulær sykkeltur ned Fortunsdalen...... om du tør:) Har du nå noen grunn til ikke å bli med på denne turen i fantastiske Breheimen?!

PROGRAM:

Dag 1 Ankomst Sota Sæter
Vi tar buss fra Oslo Bussterminal kl. 09.30 (NX146 Stryn/Måløy-ekspressen) til Bismo. Videre med ekstrabuss fra Bismo kl 16.35 til Sota Sæter, ankomst ca kl 17.30. Vel framme på hytta blir det presentasjon av deltakere og turledere, gjennomgang og informasjon om fellesturen.

Dag 2 Sota Sæter - Sprongdalshytta (selvbetjent), ca 18 km, ca 6t
Fra frodige Sota Sæter går vi på sti gjennom flott furuskog opp til vakre Mysubytta som ligger rett over tregrensa. Deretter innover og oppover til 1.280 moh.

Dag 3 Sprongdalshytta - Arentzbu (selvbetjent), ca 14 km, ca 4-5t
Etter en natt i høyden bærer det noen høydemetre nedover igjen. Arentzbu (880 moh) ligger i frodig, åpent landskap med Harbardsbreen mot nordøst og Spørteggbreen i sørvest. Noe mer midt i Breheimen nasjonalpark kommer vi ikke.

Dag 4 Arentzbu - Nørdstedalseter, ca 17 km, ca 5-6t
Denne turen starter rolig før den bærer bratt opp Oksli. Ca 250 høydemetre gjøres unna opp Oksli og vi går videre østover til Leirvatnet der elva krysses på bro. Etter å ha passert Gravdalsvatnet får vi en bratt nedstigning til Fivelmyrane før vi tar siste strekk inn til Nørdstedalseter. På Nørdstedalseter blir vi tatt godt i mot av våre flotte bestyrere og rigger oss til på en av de koselige sovesalene i hovedbygningen.

Dag 5 Nørdstedalseter til Fortun på sykkel - Fuglesteg (630 moh)
Det er helt utrolig at noen har lagt en vei fra Fortun på ca 20 moh og rett opp dalen opp til Nørdstedalseter som ligger på 937 moh. Denne turen tar vi rett og slett nedover på sykler lånt fra Nørdstedalseter. For en avslutning på turen! Vi sykler ut tidlig denne dagen og får samtidig en tur opp til fantastiske Fuglesteg. Fortun-Fuglesteg t/r, ca 9 km.
Buss fra Fortun kafe kl 15.05 via Lom til Otta, ankomst 18.25. Tog fra Otta kl 18.38 til Oslo S, ankomst kl 22.04.

Med forbehold om endring i programmet!  

Generell informasjon:

Pris:
DNT-medlemmer: Kr. 4 184,-  fra Bismo/til Fortun
DNT-medlemmer: Kr. 5 717,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, sykkel siste dag, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Gradering av turen (rød)
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Sykkelhjelm får du også lånt på Nørdstedalseter.
Denne turen er også presentert i vårt engelske program.
Selvbetjeningshytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Breheimen, 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer 

Viktig informasjon om fellesturer sommer: 
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

Klassikeren i Breheimen

Breheimen forbinder de fleste med høyfjell, mange breer, høye topper og ulendt terreng. Og det er jo ganske riktig! Kontraster på rekke og rad. Vi kan også legge til at ...

Kontaktinformasjon: