Har du ikke vært der enda? Uranostind (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
1. september kl. 10:00
Til dato
3. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Høst, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Fondsbu
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
11337

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal vi sørge for. Uranostind er kanskje en litt skjult skatt, men definitivt en topp du ikke ønsker å gå glipp av. Bli med oss og forser mektige breer og bratte fjell i lekelandet Jotunheimen. 

 

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Oslo Bussterminal klokka 10.00. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar Valdresekspressen til Tyin sammen klokka 10.25. På Tyin har vi bestilt taxi som tar oss inn til Fondsbu. Billetter til Valdresekspressen kjøpes selv ved å følge lenken. De som disponerer egen bil kan også møte direkte på Fondsbu klokka 17.00.

Vi blir tatt imot av den evigunge bestyreren Solbjørg Kvålshaugen som ordner en god 3 retters middag til oss. Resten av kvelden blir brukt til å planlegge morgendagens rute og tur, samt sosialt samvær.

NB! Deltakerne må betale bussreisen selv. 

Dag 2 - Turdag

Vi må stå opp tidlig for å rekke den lange turen vi skal gjennom idag. Det er cirka 1300 høydemeter til toppen, og de fleste bruker 5 timer på den turen. Vi skal imidlertid ned også, så vi må beregne nærmere 10 timer på hele turen med pauser. Så pakk godt med niste. Selve turen er veldig fin. Ved godvær har du et fantastisk skue og utsikt over fjellmassivene videre vest og øst i Jotunheimen. Belønningen er stor når du kommer på toppen. Herfra kan man se store breer, dype daler og alt som er flott med Norges natur!

Dag 3 - Turslutt

Siste dag er fort der. Vi har det heldigvis ikke travelt. Taxien går klokka 16.00 fra Fondsbu. Det må byttes med korresponderende buss på Tyin klokka 17.30 som tar gruppen helt tilbake til Oslo. Det er sen kveld i Oslo da vi ankommer cirka 22.00. Vel fortjent etter en lang reise, men veldig verdt det med nok en norsk klassiker i lomma!

NB! Deltakerne må betale bussreisen selv. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kr 1200,-. Prisen inkluderer fullpensjon (overnatting, middag, frokost og niste/termos) på Fondsbu begge dager og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kr. 350,-.

Annet:

Dette er en ganske tøff topptur. Derfor trengs det en del utstyr. Man skal blant annet krysse bre for å nå toppen, i tillegg er det flere partier med bratt steinur som skal forseres. Derfor er det veldig viktig med godt skotøy. Dette betyr stive og gode fjellsko er et must! Dette er en utfordrende tur og krever at man har litt erfaring med turer i fjellet og med å gå på topptur. En slik tur kan slite på knær og ledd, derfor anbefaler vi å ha med vandrestaver til nedfarten. Det vil du takke deg selv for om 20 år. Ellers bør man pakke så lett som mulig. En dagstursekk på 30-40 liter bør være mer enn nok på selve turen. Denne bør ikke veie mer enn 8 kg. I denne bør det være et tørt skift, et varmeplagg, førstehjelpsutstyr, mat og drikke. Gode fjellsko er absolutt å anbefale. Det er også lurt å pakke med litt snacks, nøtter eller sjokolade å ha lett tilgjengelig i sekken. Det samme gjelder en vannflaske eller drikkesekk.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Bygdin 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Har du ikke vært der enda? Uranostind (19-30 år)

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal vi sørge for. Uranostind er kanskje en litt skjult skatt, men definitivt en topp du ikke ønsker å gå glipp av. ...

Kontaktinformasjon: