Singeltur i Femundsmarka, 50-60 år

Fellestur

Fra dato
23. juli kl. 11:00
Til dato
26. juli
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Villmark
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
11306
Dette arrangementet er over!

Denne turen går gjennom vennlig villmark fra hytte til hytte. Vi opplever det fantastiske terrenget Femundsmarka har å by på! Båttur langs "innlandshavet" Femunden, gjennom naturskjønne omgivelser, gir en god avslutning på turen.

Program:

Dag 1: Ankomst Svukuriset, ca 8 km/3 timer

Oppmøte på Oslo bussterminal ved plattformen. Avreise med egen buss  fra Oslo Bussterminal kl. 11.00 til Trysil, ankomst kl. 14.20. Videre med ekstrabuss til Elgå, ankomst kl. 15.45. Videre til fots til Svukuriset, hvor det blir servert 3-rettersmiddag, informasjon om turen og sosialt samvær.

Dag 2: Svukuriset - Røvollen,(selvbetjeningshytte) - via Haugen og Fæmund II (båt),  ca 15 km/5 timer

Vi får en fin, rolig og variert tur i dag. Stien går gjennom hyggelig bjørkeskog. Videre ned til Haugen, som ligger ved Femundens bredde. Vi tar båten videre, 45 minutters reise,  til Røa, og får en fin spasertur opp til Røvollen. Selvbetjeningshytta har et åpent og trivelig tun samt en elv som innbyr til en hyggelig bålstund.

Dag 3: Røvollen - Svukuriset -  ca 17 km/6 timer

Dagens etappe går sørover tilbake til Svukuriset. Åpent og fint landskap, og store muligheter for å møte på reinsdyrflokker. Stien går rett ved siden av Falkfangarhøgda (968 moh), hvor det på toppen ligger et falkfangeranlegg fra 1600-tallet. For de ivrigste er det muligheter for å ta turen opp på Stor-Svuku (1416 moh) - f.eks. som en kvelds"økt".

Dag 4: Svukuriset - Revling, ca 1 time - båt til Elgå, hjemreise.

Etter en god frokost, rusler vi ned til Revlingen, der vi tar båten inn til Elgå. Og kanskje rekker man et bad før båten kommer!? Fra Elgå er det ekstrabuss til Trysil. Videre med Trysilekspressen tilbake til Oslo. Ankomst Oslo Bussterminal ca kl. 18.05. Denne dagen blir tiden brukt til reise, og det blir tid til å rusle rundt, både i Elgå og i Trysil mens vi venter på bussene. I Trysil blir det tid til å få seg en matbit også.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris DNT-medlemmer: Kr. 4.187,- fra/til Trysil
Pris DNT-medlemmer: Kr. 5.155,- fra/til Oslo


Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Ekstrabuss Trysil-Elgå t/r, overnattinger, turleder, båtturer, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen (grønn)

Turen er gradert til grønn, men dag 3 - Røvollen til Svukuriset - er grad blå, pga lengden.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Femunden Nord 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Annet:
Selvbetjeningshytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Ekstrabuss Tryil-Elgå t/r er inkludert i turpakka. Det anbefales derfor evt. å sette igjen bilene i Trysil.

På hjemreisen får vi normalt god tid både på Elgå og i Trysil. Muligheter for å ta seg et måltid eller bli litt bedre kjent med plassene.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

 Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

Singeltur i Femundsmarka, 50-60 år

Denne turen går gjennom vennlig villmark fra hytte til hytte. Vi opplever det fantastiske terrenget Femundsmarka har å by på! Båttur langs "innlandshavet" Femunden, gjennom naturskjønne omgivelser, gir en god ...

Kontaktinformasjon: