Toppturer i Jotunheimen - toppturhelg på Leirvassbu (16-26 år)

Fellestur

Fra dato
28. april 2017 kl. 22:00
Til dato
1. mai 2017
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Vinter, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11168
Dette arrangementet er over!

Det er på tide å dra dypt inn i Jotunheimen for å gå på topptur, finne de fineste toppene og den beste snøen. Leirvassbu er et fantastisk sted og en fantastisk hytte med veldig hyggelig vertskap. Her skal vi boltre oss en hel helg med masse moro!

PS: Dette er en tur for dere som har det nødvendige utstyret, og har litt erfaring med toppturer fra før. Mulighetene er gode for å gå enkle topper som kan gi god læring innen topptur, men man har også muligheten for å gå litt lengre og mer utfordrende topper. Aktuelt utstyr på beina er randonneeski, telemark eller snowboard og truger/splitboard må være med. Fjellski er ikke egnet for denne typen toppturer.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes ved Leirdalen P-plass klokka 22.00 fredag kveld. Det beste alternativet for gruppen er at vi organiserer samkjøring i bil for alle sammen, siden det er en relativt lang reise inn til Leirdalen. Alternativet er at vi bestiller buss til Lom og ekstrabuss fra Lom til Leirdalen P-plass. Dette tar turledere en endelig avgjørelse på, og da vil det komme mer informasjon om mulighetene i deltakerbrevet 2 uker før tur. Fra Leirdalen P-plass tar vi beltebil sammen inn til Leirvassbu. Vi blir møtt med litt mat til gruppen så sent på kvelden. Vi tar en prat over bordet om hva vi skal gjøre dagen etter før vi kaster oss til køys. 

Ved bruk av kollektiv transport anbefaler vi bruk av buss NX146 Nettbuss fra Oslo til Lom med avgang fra Oslo bussterminal klokka 09.30. Ankomst Lom klokka 16.00.

Dag 2 - Turdag

Vi kommer oss tidlig opp, spiser frokost og kommer oss ut på tur. Vi har flere bra topper å velge mellom, vi ser an vær og føreforhold, og plukker den turen som passer best for gruppen. Det er hele 50 topper over 2000 meter i områdene rundt Leirvassbu, så dette er et eldorado for toppturer både sommer og vinter. Det blir helt sikkert vanskelig å velge hva man helst vil! Vi er iallfall ute hele dagen, og kommer tilbake til en sykt god middag. 

Dag 3 - Turdag

Nok en dag, og nok en topptur står på menyen. For et luksusliv. Turlederne har planlagt et par alternativer som gruppen finner ut hva man har mest lyst til. Sjekk ut alternativene  - Kyrkja, Høgvagltindene, Stetind, Tverrbotntindene eller Semelholstinden på UT.no, så er det bare å begynne drømme :)

Dag 4 - Turslutt

Det kan være det er muligheter for en tur også idag, om man velger å stå opp tidlig nok. Gruppen har imidlertid en lang reise tilbake til Oslo, så beltebilen står klar når man ønsker å dra. Turlederne og gruppen får avgjøre helt selv hva de ønsker. Utgangspunktet er klokka 16.00. Vi legger iallfall opp til avslutning av turen klokka 17.00 ved Leirdalen P-plass for å nå siste buss tilbake til Oslo.

Vi satser på at dette blir en fantastisk helg med spektakulær utsikt, godt vær, mye snø og god stemning.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr 2000,-. Inkludert i prisen er fullpensjon (overnatting, middag, frokost og niste) på Leirvassbu 3 døgn samt transport og turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) 300 kroner (må plukkes ved bestilling)
Ikke-medlemstillegg kr. 350,-.

Annet:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/snowboard/splitboard, støvler og staver, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale. Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Toppturer i Jotunheimen - toppturhelg på Leirvassbu (16-26 år)

Det er på tide å dra dypt inn i Jotunheimen for å gå på topptur, finne de fineste toppene og den beste snøen. Leirvassbu er et fantastisk sted og en ...