Grunnkurs skred (NF) Hemsedal - nordisk (19-26 år)

Kurs

Fra dato
17. februar kl. 20:00
Til dato
20. februar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Topptur, Sikkerhet, Ungdom, Skred
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
11159
Dette arrangementet er over!

Kurs med vekt på forståelse for snøforhold, sikkerhet og viktig kunnskap for topptur og ferdsel i brattere vinterterreng.

OBS: Det er et krav at deltakerne som melder seg på dette kurset skal ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke, og orientering om vinteren.

Program

Dag 1 - Turstart

Gruppen møtes på KRIK Høyfjellsenter klokka 20.00. Vi spiser en velkomstsuppe og bruker første kvelden til å gå igjennom relevant teori samt mål og forventninger for kurset i peisestua. Dette kurset er første steg i NF sin skredstige for nordisk stil, og vil følge kursmalen til Norsk Fjellforum.

Vi anbefaler bruk av buss NX170 fra Nettbuss fra Oslo til Hemsedal for dere som ikke bruker bil. Denne bussen har avgang fra Oslo Bussterminal 14.35, og er fremme på KRIK Høyfjellsenter klokka 19.38. KRIK Høyfjellssenter har endelig fått sitt eget stoppested, noe som betyr at man kan ta buss nesten fra dør til dør. PS: Husk å bestille billett på nett på forhånd!

Dag 2 - Kursdag

Kursholdere har laget et opplegg basert på kursmalen til NF. Programmet for dagen vil se omtrent slik ut:

Tur i området, hvor man kort går gjennom de fleste momenter som hører med når man går tur i enkelt terreng. Bli kjent med snøen, tegn i snødekket og overflaten. Identifiser skredproblemet i forhold til skredvarselet.

• Vurdering av bratthet, identifisering av skredterreng, utløpssoner og terrengfeller

• Kameratredning (med vekt på primærsøk uten sender/mottaker)

• Veivalg og orientering

Vi kommer til å holde på hele dagen, og kommer tilbake til Høyfjellssenteret til god middag. På kvelden lærer vi litt mer teori med hovedfokus på turplanlegging som blir viktig for neste dagen ute.

Dag 3 - Kursdag

Tematikken idag vil inkludere mye av det samme som igår. Vi går igjennom et par nye temaer som vi ikke fikk tid til i løpet av gårsdagen, ellers terper vi på det vi allerede har lært. Vi er ute hele dagen og kommer tilbake til middag.

Dag 4 - Turslutt

Vi står opp tidlig og kommer oss ut på tur så raskt som mulig. Denne dagen handler det mer om praktisk håndtering av skredlære når vi er ute på tur. Etter endt leksjon rydder vi oss ut og avslutter turen. Dette blir cirka klokka 16.00.

Dette er et tentativt program og det kan og vil sannsynligvis bli endringer i dette underveis. Kursledere vil informere om større endringer i kursopplegget i forkant.

Generell informasjon:

Pris:
Kr 2500,-. Prisen inkluderer leie av skredinstruktør, overnatting på høyfjellshotell samt mat for hele oppholdet. 
Ikke-medlemstillegg kr. 350,-.

Annet:
Et grunnleggende skredkurs setter visse krav til utstyr. Man må ha med eget sikkerhetsutstyr. Dette inkluderer spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Annet utstyr bør være ski til en tur i terrenget, enten fjellski, randoneeski, eller splitboard med tilhørende støvler, staver og feller. I tillegg trengs en dagstursekk og varme klær. All mat ordnes på hotellet. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Hemsedal Nord 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Grunnkurs skred (NF) Hemsedal - nordisk (19-26 år)

Kurs med vekt på forståelse for snøforhold, sikkerhet og viktig kunnskap for topptur og ferdsel i brattere vinterterreng. OBS: Det er et krav at deltakerne som melder seg på dette ...