Over grensen i Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
16. juli kl. 10:00
Til dato
21. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Femundsmarka, Sverige
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
11278
Dette arrangementet er over!

Femundsmarka er svært variert, og her tar vi fatt på den sørlige delen og beveger oss helt over til Sverige. På denne turen vil vi besøke fire helt forskjellige overnattingssteder, hver med sin spesielle sjarm og service. Med vidt skue, vakre bekker og vann, deilig lyng, runde topper og gode stier er dette en tur man ønsker å gjenta. 

Program:

Dag 1: Ankomst Svukuriset, ca 8 km/3 timer
Vi tar Elverumekspressen fra Oslo bussterminal kl. 10.50. Oppmøte ved plattformen 20 min før avreise. Ekstrabuss fra Elverum via Trysil skysstasjon (ca kl. 13.50) til Elgå. Ankomst Elgå ca 15.00.  Vel framme på Elgå tar vi på oss sekken og går til Svukuriset, en flott tur inn gjennom furuskog og myke stier,  og slakt oppover til skaret mellom Gråvola og Sandtjønnvola. Middag venter på oss, og vi bruker kvelden på å bli kjent med hverandre og til informasjon om turen.

Dag 2: Svukuriset - Sylseth (ubetjent hytte), ca 16 km /5-6 timer
Langs Revlinga følger vi T-merkede stier østover forbi fine topper og vakre sjøer. Vi går ned gjennom Sylgrenda og til Sylseth Gård. Der benytter vi  ubetjente hytter på gårdens eiendom. Hyttene er romslige og har dyner og puter og elektrisitet. Vann hentes i elva. Vi har med mat fra Svukuriset som deltakerne bærer selv. På Sylseth jobber vi sammen for å lage det beste herremåltid! En trivelig plass i vestenden av Grøvelsjøen:)

Dag 3: Sylseth - Grøvelsjøen Fjellstation, ca 11 km/4 timer
Vi følger stien til skaret mellom Salsfjellet og Sjøhøgda. Deretter krysser vi grensen over til Sverige og følger Linnèruta fram til Grøvelsjøn og videre til Grøvelsjøn fjellstation (816 moh).  Om noen ønsker å gå lenger denne dagen, kan vi anbefale en topptur til Jakobskollen, ca 1 times gangtid fra Grøvelsjøen. Fantastisk utsikt!

Dag 4: Grøvelsjøen Fjellstation - Valdalen Gård, ca 10 km/3-4 timer
Denne dagen går vi vestover og krysser riksgrensen nok en gang. Vi går på nordsiden av Berseskallen og ned til Valdalen Gård (798 moh). Etappen er såpass kort, at en avstikker til både Linnè-kilden og til Silverfallet (på svenskesiden) anbefales.

Dag 5: Valdalen Gård - Svukuriset, ca 20 km/7 timer
Vi vandrer videre på stiene i denne vakre villmarka og før vi når Svukuriset går vi i terrasselandskap til Revlinga som krysses. Revlingssjøene ligger som to diamanter i skogen og innbyr til bading og ekstra rast. Bjørkeskogen er nydelig rundt Svukuriset og vi avslutter vår rundttur med en 3-rettersmiddag på DNT Oslo og Omegns flotte, betjente hytte.

Dag 6: Svukuriset - Revlingen,  ca 1 times gange, båt til Elgå
Etter en god natts søvn og en deilig frokost, pakker vi sekken for siste gang på denne fjellturen. Vi går ned til brygga ved Revlingen og får en fin båttur ttilbake til Elgå - kanskje med et lite bad i Femunden før båtturen? Lokalbusser fra Elgå til Elverum . Elverumekspressen videre kl. 17.30 fra Elverum busstasjon med ankomst Oslo bussterminal kl. 19.25

Med forbehold om endringer i programmet.

Generell informasjon:

Pris:
DNT-medlemmer kr  6.740,- på /av Trysil
DNT-medlemmer kr  7.840,- på/av Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 700,-.

Turpakken inkluderer: Ekstrabuss Trysil-Elgå t/r, overnattinger, turleder, båttur,  alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen (blå)

Turen er gradert til middels (blå), men siste dagen - 20 km - er en litt mer krevende tur pga  deler med ujevnt underlag (stein, men ligger fast i stien).

Annet:

ubetjent hytte  =  deltakerne har med mat fra Svukuriset og lager måltidene selv. Hytta har elektrisk strøm, dyner og puter. Vann hentes i elva.

På denne turen trenger man kun å ta med lakenpose da samtlige hytter har dyner og puter.

Adkomst:
Ekstrabuss Trysil-Elgå t/r er obligatorisk. Vi anbefaler dere som kjører bil evt. å parkere denne i Trysil. Gratis parkering på skysstasjonen i Trysil.

Transport fra Oslo kan bli erstattet med bil (med turleder som sjåfør) hvis få deltakere oppført med transport.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart  Femunden Nord og Femunden Sør og W1 Grôvelsjôn-Lofsdalen - alle 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

BLI MEDLEM I DNT.

Over grensen i Femundsmarka

Femundsmarka er svært variert, og her tar vi fatt på den sørlige delen og beveger oss helt over til Sverige. På denne turen vil vi besøke fire helt forskjellige overnattingssteder, hver ...

Kontaktinformasjon: