Farmen Iungsdalen

Fellestur

Fra dato
6. august 2012
Til dato
10. august 2012
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Fisketur, Dyr, Tema, Pakketur, Ukestur
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen, Skarvheimen (se kart)
Turkode
9565/12
Dette arrangementet er over!

Midt i Skarvheimen ligger en perle av en plass – Iungsdalshytta. På Iungsdalshytta bor det mange dyr; lam, killinger, griser, kyr, ender og hest som dere kan kose med, stelle med, mate og melke. I tillegg får dere lært mye om fisking, bl.a. garnfiske, stangfiske og fluebinding. Dette blir en innholdsrik, morsom og spennende uke for friluftsglade unge ungdommer.

 

5 dager

For barn født 1998-2001

- Stang- og garnfiske
- Fluebinding
 
- Dyrestell

- Turer og lek

 
 
 

PROGRAM

Dag 1

Ankomst Iungsdalshytta
Buss fra Oslo Bussterminal kl. 09.00. Ankomst Tovika ca kl. 14.30. Herfra er det ca 3 km til fots på T-merket sti inn til hytta. Bagasjetransport fra Tovika.
Vel framme på hytta blir det innkvatering og bli-kjent-aktiviteter 

18.00            Middag på Iungsdalshytta
19.00-21.00   Felles aktiviteter og informasjon ved bestyrer og turledere.
22.00            Rosignal.

Dag 2

Fjøsstell og fisketur

06.00               Fjøsstell. Melking og foring.
08.00 - 09.30    Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
10.00               Felles samling på tunet.
10.30 - 16.00    Ut på tur med fiskestang. Flere gode fiskekulper oppover elva innover Fødalen! Bållunsj
16.30 - 17.30    Kyrne samles inn fra beite og melkes.
18.00                Middag 
19.00 -21.00     Samling i Steinbua for historien om "Eivind Fredlaus".
22.00                Rosignal

Dag 3

Aktiviteter og dagstur
06.00               Fjøsstell. Melking og foring. Ut med kyrne.
08.00 - 09.30    Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
10.00               Felles samling på tunet.
10.30 - 16.00    Aktiviteter og turer, med bållunsj. 
18.00                Middag 
19.00 -21.00     Garnsetting og fluebinding. Hyggelige aktiviteter i Steinbua.
22.00                Rosignal

Dag 4

Aktiviteter og dagstur
06.00               Fjøsstell og opptak av garn. Rensing av fisk.
08.00 - 09.30    Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
10.00 - 12.00    Ut på tur. Vi tar selvsagt med fiskestang.
12.00               Bållunsj.
13.00 - 16.30    Tur og lek.
17.00               Avslutningsmiddag
19.00               Underholdning og aktiviteter i Steinbua
22.00               Rosignal 

Dag 5

Hjemreise
Frokost, pakking og avreise fra Iungsdalshytta.  Vi går tilbake til Tovika og fblir raktet videre med buss. Ankomst Oslo ca kl 18.00 

 

 

       

Pris

Kr. 2.900.- fra/til Tovika.  Ikke-medlemmer: Kr 3.500,-
Kr. 3.900.- fra /til Oslo.  Ikke-medlemmer: Kr 4.500,-
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledere, alle aktiviteter, alle måltider (frokost, niste/termos, tre-retters middag),  bagasjetransport t/r, buss t/r Oslo-Tovika

Reisen

Oppmøte Oslo:
For dere som bestiller turen med reise er det satt opp egen buss fra bussterminalen på Galleri Oslo. Bussen går kl. 9.00 mandag. Oppmøte i god tid før bussen går og helst innen kl. 08.40. På monitoren i avgangshallen står det hvilken plattform bussen går fra. Turlederne møter der. Det er lurt å ta med en stor matpakke og drikke til bussturen. Det blir en stopp underveis.
Retur Oslo:
Bussen er tilbake igjen i Oslo (bussterminalen) ca 18.00 fredag. Da stopper bussen på "utsiden" av bussterminalen (parallellt med taxi-holdeplassen). De voksne må være ute i god tid for å møte sine barn på bussholdeplassen i Oslo.

Direkte oppmøte er Tovika kl. 14.00.
Adkomst Tovika:   Med bil kjører du riksvei 7 gjennom Hallingdal. Ta av fra riksveien mellom Torpo og Ål (skilting til Vats) og kjør over Leveld og Vats. Bomvei ved Bergsjøen, her kan du betale med kort. Videre forbi Djup til Toviki (P). Beregn god tid på grusveien fra Bergsjøen.

 

Viktige skjemaer

Helseskjema spesielle behov  - Informasjon om barnet (særskilte hensyn) og kontaktinformasjon til foresatte. Må være  Barnas Turlag DNT Oslo og Omegn i hende minimum 14 dager før turavgang (pr e-post: barnasturlag@dntoslo.no   eller post: Barnas Turlag, DNT Oslo og Omegn, Pb 7 Sentrum, 0101 Oslo)

Ordensregler - leses og gjøres forstått av barn og foresatte sammen.

Annet

Alle deltakerne vil få mer informasjon tilsendt ca 2 uker før turstart.

Deltakerne bor inne på Iungsdalshytta.  Alle må ta med sovepose og liggeunderlag. 

Det vil bli mulighet for en natt i lavvo.

Kart Turkart Djup 1:50 000.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.
Utstyr

På leiren er det mye morsom aktivitet ute, uansett vær og vind. Det er derfor viktig at man har med seg nok med varme klær, ullundertøy, regntøy, lue, votter og godt fottøy. Husk badetøy også! Alle må ta med liggeunderlag og sovepose. Formiddagsmaten spises som regel ute, så det er lurt å ha med seg termos og kopp. Det kan også være fint å ha med noe å sitte på. Ta gjerne med litt enkelt aktivitetsutstyr som en spikkekniv, fiskestang, en tennisball eller lignende. En vits eller gåte i bagasjen er også bra! Det blir bagasjetransport inn til hytta, så pakk gjerne alt i en bag, men husk å ta på deg stor dagstursekk som du får plass til mat, drikke, sitteunderlag, klesskift og sovepose i.

Se ellers vår:  pakkeliste sommer
Godteri, mobil og penger Barna tar ikke med seg godteri på turen. Turlederne sørger for felles kvelds- og turkos. Barna tar med maks kr 200,- til postkort, frimerker, dusj osv. 

Deltakerne oppfordres til å la mobiltelefoner være igjen hjemme eller holdes avslått under turen. Barna kan nås via Iungsdalshytta om det skulle være noe viktig.

Kontakt med foreldre Det er viktig at turlederne til en hver tid kan komme i kontakt med foreldrene til barna. Derfor må riktig telefonnummer til foresatte oppgis. Dette føres også opp i skjemaet som er nevnt i rubrikken "Viktige skjemaer"
Allergier, mat etc.

Dersom det er helt spesielle hensyn som må tas i forhold til noen av deltagerne med hensyn til dietter og allergier, må dere gi beskjed om dette i god tid til Barnas Turlag. Se "Viktige skjemaer" over. 

Barnas Turlag og turlederne kan ikke ta ansvar for å følge opp barn med livsviktige medisinske behov. Ved slike behov må barna ha med seg egen voksen for å følge opp disse behovene. Den voksne må bekoste reise, kost og losji på Iungsdalshytta.

Generell
informasjon

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også: viktig informasjon sommer

 

Turplanleggeren
Mer informasjon om dagsetappene, hyttene etc. i dette området, kan du finne under: Turplanleggeren

Medlemskap i DNT
Det lønner seg å være medlem i DNT for å delta på denne turen. Hvis du ønsker medlemskap kan dette ordnes på raskeste måte på følgende link: Bli medlem

Ved betaling med Visa/Mastercard via Internett vil medlemskapet ditt være gyldig umiddelbart etter registreringen. Endelig medlemskort vil bli tilsendt i posten, men du kan laste ned og skrive ut et midlertidig medlemsbevis som er gyldig i 14 dager. Dette kan du ta med hvis du skal på tur før du har fått medlemskortet. Evt. send en kopi til barnasturlag@dntoslo.no ved påmelding på fellestur. Mer informasjon om betalingsmåter finner du her.


Kontaktinformasjon
Skulle det være spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår turinformasjon på 22 82 28 22 mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no.Jeg fant, jeg fant...... 

Farmen Iungsdalen

Midt i Skarvheimen ligger en perle av en plass – Iungsdalshytta. På Iungsdalshytta bor det mange dyr; lam, killinger, griser, kyr, ender og hest som dere kan kose med, stelle ...

Kontaktinformasjon: