Sjørøvertokt i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
1. oktober 2016 kl. 14:00
Til dato
4. oktober 2016 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gjendesheim, Høstferien, Familietur, Sjørøver, Jotunheimen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11071
Dette arrangementet er over!

Det finnes en stor skatt i Jotunheimen! Vi kler oss ut som ekte sjørøvere og drar på tokt med Gjendeskuta for å finne skatten. Her finnes også en piratsti med poster underveis med spørsmål som "Hvordan sover en ekte sjørøver"? 

Gjendesheim blir basen vår hvor vi sover og nyter god mat. Siste natten blir det overnatting i lavo for dem som vil. Hiv og hoi - dette blir gøy for store og små pirater! 

VIKTIG! Selv om det her står oppgitt at fellesturen er fulltegnet er det plasser igjen på selve sjørøvertoktet med Gjendebåten (dag 2) og piratstien (dag 3) - ta kontakt direkte med Gjendesheim for å bestille.  

Anbefalt for barn fra 4 år med voksenfølge

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendesheim
Turlederpirater ønsker velkommen for små og store sjørøvere på Gjendesheim kl. 14.00. Vi har noen bli-kjent-leker og rører på oss rundt Gjendesheim etter reisen, før vi planlegger sjørøvertoktet og øver på Kaptein Salbeltann sangen. Middag kl. 18.00. Samlingsstund frem til kl. 20.00 med tegning, spill og røverfortellinger.

Dag 2: Sjørøvertokt på Gjendevatn
Etter en bedre frokost samles vi kl 09:00 og kler oss ut som ekte sjørøvere og maler oss i ansiktet. Klare for sjørøvertokt! Ship-o-hoi. Skuta går kl. 11.00 og tar oss med ut på Gjende. Vi går i land for å lete etter skatten! Forhåpentligvis finner vi den og kan reise tilbake med gullmynter i sekken. Middag kl. 18.00. Sjørøverfortelling og pirat-quiz i peisestua før piratene hopper til køys.

Dag 3: Piratsti og Sjørøvercamp
Etter frokost gjør vi oss klare for tur! Vi følger Piratstien og leter etter poster underveis. Svar på spørsmål som: "Vet du hvordan Kaptein Sabeltann sover aller best?" Vær og gruppen avgjør lengden på turen, vi satser på å være ute frem til ca. kl. 15. Når vi kommer tilbake setter vi opp Sjørøvercamp og forbereder for soving i lavo for de som har lyst. Middag på Gjendesheim kl. 18.00. I kveld blir det Røverhistorier i lavoen og kanskje kan vi telle stjerner på himmelen før vi kryper opp i soveposen? Overnatting ute for dem som vil.

Dag 4: Hjemreise
Vi spiser alle frokost inne. Så er det på tide for sjørøverne å vende skuta hjemover. Vi tar farvel og og avslutter kl. 10.00. Gjendesheim har Aktivitetsledere på plass i høstferieuken. Om du har lyst til å være med dem på tur denne dagen eller ønsker å bli igjen noen ekstra overnattinger, gjør gjerne det.

Med forbehold om endringer i programmet.

Aktivitetslederne
Turene ledes av fjellfolk som har solid erfaring i friluftsliv og i det å være med barn på tur. Staben av aktivitetsledere er ikke profesjonelle i den forstand at de har føring av grupper i fjellet som yrke. De er aktivitetsledere fordi de har glede av å ferdes i naturen, være sammen med barn og skape turglede gjennom forskjellige aktiviteter. Noen aktivitetsledere har også med egne barn på turen. Aktivitetslederne har i oppgave å legge til rette slik at familiene vil få en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med programmet. På turene må barna alltid ha med sitt voksenfølge, aktivitetsledernes oppgave er ikke å ta med barna alene på tur.

Pris
Barn:       Kr 1.819,- på/av Gjendesheim
Voksen:  Kr 3.500,- på/av Gjendesheim
Ikke-medlemspris kr 600/300,- pr voksen/barn
Turpakken inkluderer: Overnatting, alle måltider (frokost, niste/termos, middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos, sengetøy+håndklær, turledere, båttur med Gjendebåten (kun for pirater), aktivitetsutstyr og sjørøvereffekter.

TEGN DNT MEDLEMSKAP HER.

Reiseforslag

Kollektivt
Valdresekspressen til Beitostølen, og derfra videre med taxi til Gjendesheim. 

Med bil
P-plass ved Gjendesheim.

Annet
Familiene bor på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier.
Ta gjerne med sjørøverklær/-utstyr om dere har. Vi stiller med ansiktsmaling og andre effekter.

Kart
Turkart Jotunheimen Øst 1:50.000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr
Se forslag til vår  pakkeliste sommer. Ta med sovepose og liggeunderlag for eventuell utenatt i lavo. Det er høst i fjellet, ta med varmt, vindtett, lue og votter.

Viktig informasjon
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Abonner på vårt Nyhetsbrev og følg med på vår Facebook - side.

kategori: fjelltur

Sjørøvertokt i Jotunheimen

Det finnes en stor skatt i Jotunheimen! Vi kler oss ut som ekte sjørøvere og drar på tokt med Gjendeskuta for å finne skatten. Her finnes også en piratsti med ...

Kontaktinformasjon: