Fra hytte til hytte i Alvdal Vestfjell - AVLYST!

Fellestur

Fra dato
18. juli 2016 kl. 13:00
Til dato
22. juli 2016 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Alvdalvestfjell, Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn
Turområde
Alvdal Vestfjell (se kart)
Turkode
10911
Dette arrangementet er over!

AVLYST - TUREN ER DESSVERRE AVLYST. På denne rundturen blir vi godt kjent med dette vakre og familievennlige fjellområdet øst for Rondane. Her er trivelige selvbetjente hytter og vi avslutter med to netter på Breisjøseter, hvor vi går til dekket bord. I Alvdal Vestfjell er det store variasjoner, fra grønne daler til høyfjellsterreng og spektakulære topper. Dette blir en tur med garantert ekte naturopplevelser og kanskje nye turvenner!

Anbefalt for barn fra 9 år med voksenfølge

PROGRAM

Dag 1: Fottur til Storgrytdalsseter
Vi starter fotturen fra Atnasjø kafe kl. 14.30 (tidspunkt endret 5/7). Beregn god tid med pauser på reisen opp slik at vi kan starte presis. Det blir godt å røre på seg etter en lang reise! Vi spenner på oss sekken og går innover i fjellet til Storgrytdalsseter, 12 km. Terrenget er forholdsvis lettgått, men det blir noen stigninger underveis. Når vi kommer fram på den idylliske gamle seteren, lager vi middag sammen som vi finner i proviantrommet. Kveldshygge med spill og kort. Hytta bygges ut og åpner en ny del våren 2016.

Dag 2: Fottur til Korsberghytta
Her vil vi oppleve å gå fra et grønt og frodig seterlandskap og opp til et typisk karrig høyfjellslandskap. Turen er på 9 km. Vi hygger oss underveis og tar en god lunsjpause. For de som ønsker en liten topptur når man kommer frem til hytta, er det flere muligheter i området. Korsberghytta er en hyggelig selvbetjent hytte, som ligger vakkert plasser rett ved et hjerteformet vann som heter Kvislåtjønna. Her lager vi middag og frokost sammen. Kveldshygge med spill og kort.

Dag 3: Fottur til Breisjøseter
En kjempefin rute blant mektige fjell, grønne daler og små fjellvann. Vi går fra lett høyfjellsterreng ned til den frodige dalen hvor Breisjøseter ligger. Totalt 13 km. Breisjøseter er en betjent fjellstue og er kjent for sin gode mat og atmosfære.

Dag 4: Dagstur/aktiviteter rundt Breisjøseter
I dag skal vi ta en lang frokost og utforske området rundt Breisjøseter. Her er det både fiskevann, kanomuligheter og topper som kan bestiges. Kano og fiskestenger kan lånes. Eller hva med bading om været er bra? Vi er tilbake ved hytta i 15-tiden. Etter middag blir det utdeling av diplom til flinke fjellgeiter og en liten avslutning.

Dag 5: Fottur tilbake til Atnasjøen kafe 
Frokost fra kl. 08.00. Etter frokost gjør vi oss klare for turens siste etappe. Her er fint og lettgått terreng og mye nedover siste delen, totalt 12 km. For de som ønsker kan vi gjerne avslutte med en liten matbit på Atnasjøen kafe før vi tar avskjed.

Med forbehold om endringer i programmet.

Aktivitetslederne
Turene ledes av fjellfolk som har solid erfaring i friluftsliv og i det å være med barn på tur. Staben av aktivitetsledere er ikke profesjonelle i den forstand at de har føring av grupper i fjellet som yrke. De er aktivitetsledere fordi de har glede av å ferdes i naturen, være sammen med barn og skape turglede gjennom forskjellige aktiviteter. Noen aktivitetsledere har også med egne barn på turen. Aktivitetslederne har i oppgave å legge til rette slik at familiene vil få en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med programmet. På turene må barna alltid ha med sitt voksenfølge, aktivitetsledernes oppgave er ikke å ta med barna alene på tur.

Priser
Barn:      Kr 1.875,- på/av Atnasjøen kafe
Voksen: Kr 3.750,- på/av Atnasjøen kafe
Ikke-medlemspris kr 600/300,- pr voksen/barn
Turpakken inkluderer: Overnatting, alle måltider (frokost, niste/termos, middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos,  turleder og aktivitetsutstyr på Breisjøseter.

TEGN DNT MEDLEMSKAP HER.

Reiseforslag

Kollektivt
Lokalbuss fra Ringebu korresponderer som regel med toget. Sjekk rutetider på NSB og på lokalbuss www.ringebubilruter.no.

Med bil
Følg riksvei 27 over Venabygdsfjellet. Et stykke etter Atnabrua, ligger Atnasjøen kafe på venstre hånd. Parkering mulig.

Annet
Ta med stor matpakke og drikke til reisedagen.
Anbefales å ta med ferskt brød til matpakke/frokost på de selvbetjente hyttene. Samt tur snacks som nøtter, sjokolade, tørket frukt.
På de selvbetjente hyttene vil familiene sansynligvis dele rom. På Breisjøseter bor familiene på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier.

Kart
Turkart Sollia (Rondane og Alvdal Vestfjell) 1:50.000 og Rondane 1: 100.000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr
Se forslag til vår  pakkeliste sommer. Husk å ta med egen lakenpose/lett sovepose.

Viktig informasjon
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Abonner på vårt Nyhetsbrev og følg med på vår Facebook - side.

kategori: fjelltur
Fortsatt ledige plasser!

Fra hytte til hytte i Alvdal Vestfjell - AVLYST!

AVLYST - TUREN ER DESSVERRE AVLYST. På denne rundturen blir vi godt kjent med dette vakre og familievennlige fjellområdet øst for Rondane. Her er trivelige selvbetjente hytter og vi avslutter ...

Kontaktinformasjon: