Grunnleggende turlederkurs Nedre Gupu 16-18 september

Kurs

Fra dato
16. september kl. 16:45
Til dato
18. september kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Nærmiljø, Kartogkompass, Grunnleggendeturleder, Sosialt, Overnatting,
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Asker Turlag , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

DNT Bærum Turlag har et bredt tilbud av turer i Bærum og omegn. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på turer i Bærum og andre bynære turområder.

Etter endt kurs er du per definisjon kvalifisert til å lede turer over hele Norge, men bare opp til tregrensen. Dette gjelder både for voksenturer, DNT Ung og Barnas Turlag.

Du blir med i en aktiv og engasjert gjeng med turledere. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid. 

En forutsetning for deltakelse på dette turlederkurset er at du har gjennomført ambassadørkurset. Det er også mulig å ta kurset digitalt:

https://www.dnt.no/dnt-ambassadrkurs/

Påmelding:

Påmelding skjer gjennom frivilligsystemet "mobilise" der alle frivillige i DNT Oslo og Omegn skal være registrert. Her finner du kurset under fanen "invitasjoner". Har du utfordringer med registrering eller å finne kurset, ta kontakt med harald.sundgot.borgen@dnt.no eller 97788957

Kursstart og oppmøte:

Fredag 16. september ved bommen på utfartsparkeringen på Franskleiv (Vestmarksetra) kl. 16.45. Felles avmarsj til Nedre Gupu. (Ca 1 km).

Hvor:

Huset på Nedre Gupu i Vestmarka. Overnatting ute i gapahuk/telt. Det er ønskelig at alle deltakere sover ute minst en av de to nettene på kurset. Den andre natten kan man eventuelt sove inne på store sovesaler. Mye av kurset skjer ute i området rundt Nedre Gupu.

Kursslutt:

Vi avslutter søndag kl. 17.30 på Nedre Gupu.

Pris:

Alle frivillige i DNT Oslo og Omegn tar dette kurset gratis. Nødvendig kompetansehevende kurs for frivillige som vil lede turer for DNT Oslo og Omegn dekkes av foreningen

Hvem passer kurset for?

Alle som ønsker å lede turer lokalt for DNT Oslo og Omegn/DNT Bærum Turlag, og som ønsker å formidle friluftsglede og friluftskunnskap til turdeltagere. Du trenger ingen forkunnskaper (utover ambassadørkurset).

Du bør være turvant, beherske kart og kompass, og som sagt like å ta med andre på tur. Dette i tillegg til at du er omgjengelig, raus, inkluderende og ansvarsbevisst.

Kart:

Vestmarka 1:50000 dekker området. Kart kan eventuelt kjøpes i Turinformasjonen i Storgata 3, eller i DNTs nettbutikk. Kursleder vil ta med A4-ark med kartkopier vi bruker under kurset.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

 

Alle deltakere tilskrives ca 2 uker før kursstart med mere informasjon.

Dere mottar Turlederhåndboka og informasjon som bør leses i forkant av kurset, pluss en oppgave som må forberedes før kursstart, og som skal presenteres for de andre deltagerne under kurset.

Grunnleggende turlederkurs Nedre Gupu 16-18 september

DNT Bærum Turlag har et bredt tilbud av turer i Bærum og omegn. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede ...

Kontaktinformasjon: