Bynært ferskingkurs i friluftsliv!

Kurs

Fra dato
2. august kl. 17:00
Til dato
4. august kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Introkurs Friluftsliv, Ferskingkurs, Bynært, Bålkos, Kart, Kompass, Bål, Sine
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turkode
13484
Dette arrangementet er over!

Drømmer du om å bruke naturen mer? Frister det med bålkos, utemiddag og søndagstur til nye destinasjoner i skogen? 

Vi arrangerer bynært ferskingkurs for deg som ønsker kunnskap, trygghet, selvtillit og ikke minst inspirasjon til å komme deg ut i naturen til nye steder. Kurset går over tre kvelder tirsdag, onsdag og torsdag.

 

KURSKVELDENE*

Tirsdag 2. august (17:00-21:00); Vi møter på Aker Brygge 17:00, og tar rutebåt over til Hovedøya 17.11 (hver presis!). Vi bruker båtturen over til å bli kjent, og finner en fin plass hvor vi kan samles rundt bålet. Denne kvelden er en teorikveld hvor vi skal lære om allemannsretten, DNT og gjennomgå kart og kompass teori. Vi avslutter senest 20.00, men satt av tiden 17-21 i tilfelle vi må bytte om på dagene grunnet dårlig vær.   ​​​​​

Onsdag 3. august (17:00-21:00); Vi møter ved enten Snippen eller Movatn togstasjon, og bruker ulike kart til å navigere rundt i området. Tog fra Oslo S går 17:02 (retning R30 Gjøvik). Denne kvelden blir en full kveld (4t) med kart og kompass, så ta med egen mat og drikke.  

Torsdag 4. august (17:00-21:00); Vi møter på Roseslottet parkeringsplass (i nærheten av Frognerseteren), og går sammen til Øvresetertjern. Det er mulig å ta t-banen til Frognerseteren og gå opp til parkeringsplassen. Denne kvelden blir fokus på mat og drikke, samt bålfyring. Vi skal sanke ved, bruke øks og sag, og lage mat med primus og gass. Vi prøver å være ferdig til 20.00, men sett av tiden 17-21 i tilfelle vi må bytte om på dagene grunnet dårlig vær. 

*Hvis datoene ikke passer er det mulig å delta på dette kurset: https://www.dnt.no/aktiviteter/145311/911000/ 

 

MER INFORMASJON

Mat: Vi lager fellesmåltid en av dagene. Mest sannsynlig torsdag. Oppgi i registreringen om du har noen matallergier eller andre nødvendige tilpasninger vi må ta hensyn til. De andre dagene må deltakerne selv ta med nistemat. 

Mer info: Nærmere informasjon om oppmøtested og hva man må ha med sendes de påmeldte i forkant av kurset. Det kan bli endringer i tid og sted, så sett av tiden 17:00-21:00 alle dager. 

Pris:  Kr. 200,- for medlemmer. Kr. 400,- for ikke-medlemmer Meld deg inn her.

Kontaktinformasjon: Ta kontakt med Sine på mail (sinesara@gmail.com) om du har noen spørsmål om kurset. 

 

SMITTEVERN

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene.  Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/ . 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sine-Sara Astad