2000-METERTOPPER I RONDANE (19-35)

Fellestur

Fra dato
11. august kl. 08:00
Til dato
14. august kl. 20:30
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , DNT ung Oslo
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT Ung på tur til Rondane og få med deg et utvalg av Rondanes ti 2000 meters-topper. Vi går også den spennende og utfordrende Smedeggen som er en luftig rygg med klyving på turen mellom Veslesmeden til Storsmeden. Det blir også besøk til noen topper under 2000 meter på denne turen. Av turisthytter besøker vi både Bjørnholia og Rondavassbu. På sistnevnte tilbringer vi to netter. Vi går også forbi Jutulhogget rett ved Rondvassbu.

 

Program

Dag 1:

Bussen går 10.30 fra Oslo bussterminal til Ringebu skysstasjon som er fremme kl. 14.00. Siden tar vi felles maxi taxi til Staumbu. Det er 7 km (2t) å gå inn til Bjørnholia herfra på sti. Her bruker vi tiden til å bli kjent og kanskje tar en tur i området før det blir middag.

 

Dag 2:
Etter å ha spist frokost på Bjørnholia og smurt niste for dagen går vi om Veslvulten (1579 moh) og følger ryggen om toppene av Rondvasshøgde (flere topper, høyeste på 1923 moh) og opp på Storronden (2138 moh) før vi går ned til Rondvassbu og får middag der. Denne turen er ca. 16 km og 1600 høydemeter. Vi kommer til å være ute hele dagen, men skal rekke middag ved Rondvassbu.

 

Dag 3:
Vi starter dagen med frokost på Rondvassbu, lager matpakke og pakker en lett dagstursekk. Så setter vi ut på dagstur til Veslesmeden (2015 moh), og videre over Smedeggen til Storsmeden (2016 moh). Derfra videre til Trolltind (2018 moh) hvis vi har tid, før vi tar med oss Steet (1996 moh) på veg tilbake til Rondvassbu. Dagens tur er ca. 19 km og 1600 høydemeter. Denne turen tar også hele dagen, men vi kommer til å rekke middag ved Rondvassbu.

 

Dag 4:

Tidlig frokost, matpakkesmøring og pakking av sekken. Turen går til Mysusæter via Spranget og er 8 km (2-3t). Fra Mysusæter tar vi felles maxi taxi til Otta skysstasjon. Herfra tar vi bussen som går 13.12 og er fremme ved Oslo 18.20.

 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

 

Pris og betaling

Transport, overnatting og måltider bestilles og betales individuelt av hver enkelt deltaker. Dette bør forhåndsbestilles i god tid før avreise grunnet mye trykk på kollektivtrafikk og overnattingsplasser i sommersesongen. Felles maxi taxi blir bestilt av turleder, og betales under turen.

Av tidligere erfaring går mange gjerne for overnatting med fullpensjon (dvs frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag, med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos) Husk å melde ifra til vertsskapet på hytten ved behov for spesialkost med booking.  Eventuell avbestilling skjer mellom deltaker og gjeldende tilbyder (eks. transportør), og etter tilbyders avbestillingsvilkår. Deltaker er selv ansvarlig for avbestilling av eventuell hytteovernatting og faktureres etter gjeldende vilkår hos leverandør.

Lenke med priser for DNT sine betjente hytter:

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/75977f048c377915d496ea6f16078516dc3a8b3f.pdf

 

Antall deltagere: 10 (pluss 2 turledere)

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turstart. Der står det blant annet hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

 

Passer turen for meg

Dette er en ekstra krevende tur som passer for deg som har gått en del i fjellet før.

Gradering av turen: ekstra krevende

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden

Overnatting

Les mer om hyttene og book overnatting her:

Overnatting vil finne sted på Bjørnholila og Rondvassbu.

 

Hvordan komme til/fra oppmøtested

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder/instruktør, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

 

Offentlig transport fra Oslo:
Foreslått reisetid og rute som hver enkelt må bestille på egenhånd – husk å reservere god tid i forveien!

Avreise 11. august: 

Buss kl. 10.:30–14:00 fra Oslo til Ringebu stasjon.

Felles maxi taxi fra Ringebu stasjon til Straumbu.

Hjemreise 14. august:

Felles maxi taxi fra Mysusæter til Otta skysstasjon.

Buss kl 13.12 - 18.20 fra Otta skysstasjon til Oslo.

 

Se rutetider på entur.no eller VY.no
DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Rondane nord 1:50 000.. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr og pakkeliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister for sommerturer og sommerdagsturer

Skal du på tur og mangler utstyr?
Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring å spør etter det utstyret du trenger.

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet her: https://www.dnt.no/aktiviteter/vilkar/

 

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: Se vår FAQ om fellesturer.

Dette er en frivilligorganisert tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Thomas Bølstad Martinsen
  • Christina Lam