Kyststimaraton 2: Fra Bonn til Tangen og Varden

Fellestur

Dato
13. august kl. 08:45 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kyststimaraton, Kyststi
Arrangører
Nesodden Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nordre Follo Turlag , Vestby Turlag , Ås Turlag
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dette er etappe 2 av 4 i Kyststimaraton 2022 som går fra Oslos bygrense (Fiskevoll) og til Son, og dette er etappen for deg som vil ha en skikkelig utfordring.

Kyststimaraton 2022 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 lørdager i august – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder noe høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!    

Denne turen krever påmeldiing. Endelig påmelding er gjort når du krysser av for å akseptere vilkårene, og trykker BEKREFT.

Maks deltakerantall er 40 på hver etappe

Etappen går langs kysten fra innerst i Bunnefjorden. Opp mot Knardal og ned til Knardal brygge, derfra langs kysten til Brevik, rundt odden og over Glennestrand, forbi isdammene ved Sinding til Blylaget. Derfra videre langs kyststien øst helt til Nesoddtangen, der snur vi og følger kyststien vestover og opp til Varden. Denne turen er 28 km og vi regner med å bruke ca. 9 timer med noen stopp i løpet av dagen. Det er mulig å avbryte turen flere steder underveis. Det må forventes et litt høyere tempo enn normalt. Turen er merket krevende pga. av lengden.

Buss 570 fra Nesoddtangen brygge 07:58 til Fløyspjell. Bussbytte 560/570, sjekk ruter.no
Lengde: ca. 28 km
Vanskelighetsgrad: Krevende
Oppmøte, og avgang: Fløyspjell busstopp kl 08:45. Medturleder Hanna Krange møter her. Eller ved Bonn innerst i Bunnefjorden kl 09:00. Turleder Cato Zahl Pedersen møter her fra kl 08:45

Velkommen på tur!

 

Kyststimaraton 2: Fra Bonn til Tangen og Varden

Dette er etappe 2 av 4 i Kyststimaraton 2022 som går fra Oslos bygrense (Fiskevoll) og til Son, og dette er etappen for deg som vil ha en skikkelig utfordring. Kyststimaraton 2022 arrangeres i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Hanna Maria Krange