Åpne DNT-dager Gressholmen 2-15 år

Dette arrangementet er over!

Naturopplevelser nær der du bor! Har du aldri vært på Gressholmen før, eller har du kanskje lyst til ble bedre kjent med øya?

Vi inviteter til åpne DNT-dager og åpner opp de nydelige DNT-hyttene Styrbord og Babord. Disse dagene tilrettelegger vi for at du kan prøve kajakk, utforske livet i fjæra, gå turbosti eller rett og slett bare slappe av og nyte sommerdagen. 

Gressholmen henger sammen med Rambergøya og Heggholmen og store deler av området er et naturreservat. Gressholmen var også tidligere kjent for sine mange villkaniner. De ble fjernet fordi de beitet vekk den vernede floraen. I 1927 fikk Norge sin første flyplass for rutefly, og denne ble etablert på Gressholmen. I dag er øya en idyll med stier på kryss og tvers, noen få sommerboliger, småbåthavn og ikke minst DNT-hyttene Styrbord og Babord.

I 2020 åpnet DNT to hytter på Gressholmen; Styrbord og Babord. Opprinnelig er hyttene administrasjonsbygninger for flyplassen, og er nå vakkert pusset opp.

MERK: Til disse dagene er det «drop inn» og bare å møte opp. Deltakelse krever ikke påmelding og er gratis.

Program:

Vi tilrettelegger for aktiviteter mellom kl.10-15! Dere kan komme og gå i det tidsrommet som passer. Se etter turledere i rød T-vest på området (Styrbord og Babord).

Program bli satt på morgenen ut fra værforhold, antall deltakere og våre instruktørers kompetanse.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet! Ved regnvær og få/ ingen deltakere avslutter vi kl.14.

For barn opp til ungdomsskolealder må det medfølge en voksen. Vi forventer at den voksne er aktivt deltakende.

Transport til Gressholmen:

Båten går ut til øyene fra Aker Brygge, plattform E.  Båtavganger finner du her. Vær ute i god tid, båten B1 til Øyene går presis! Fra kaja på Gressholmen er det ca. 600 meter å gå bort til hyttene. Turen er gjennomførbar med vogn, men med enkelte røtter underveis så da må man være forberedt på at man kanskje må løfte vognen over enkelte felt. Vi anbefaler eventuelt bæremeis/ bæresjal til de yngste). Se #Ruter sin reiseplanlegger for best mulig reisevei fra der du bor.

Generell info:

Barna under 12 år må ha en voksen ansvarlig med seg på disse åpne dagene til en hver tid. Vi forventer at den voksne er aktivt deltakende. Det vil være engasjerte og godt kvalifiserte ledere fra DNT som organiserer kajakkaktivitet, natursti, turbingo og Yoga.

Utstyr og bekledning:
Bekledning tilpasset dager med uteaktivitet, lek og tur. En liten sekk med vann, matpakke + skift er lurt.  Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Utstyrsliste: Vi er mye ute, så det er viktig å ha med nok klær og skift hver dag. 

 • Ta med reningsvester til barna som ikke kan svømme. (Påbudt med vest på brygga om du ikke kan svømme!)
 • Klær som er egnet for dagens aktiviteter og vær
 • Minst ett fullt skift (avhengig av værmelding)
 • Ekstra genser/jakke
 • Regntøy hvis det er meldt regn
 • Sitteplate
 • Badetøy
 • Håndkle
 • Solkrem, solbriller, caps
 • Vannflaske 
 • Mat

Tips til bekledning om du ønsker å prøve kajakk:

Det er ingen tilgjengelige våtdrakter på Gressholmen. Har du egen våtdrakt eller kan låne av en venn, ta gjerne med det. Ellers så er det ull stillongs og ull trøye som gjelder (under aktiviteten). Ha gjerne en shorts utenpå stillongsen. En vindjakke som tåler å bli våt hjelper bra, og sko som tåler å bli våte. Ta også med håndkle, samt skift til etter vannaktiviteten. Ekstra ullsokker og tykk ullgenser, kan også være lurt å ha med seg.

Mangler du utstyr?

Det er mulig at BUA kan hjelpe deg. Gå inn på nettsiden deres og finn den BUA som er nærmest deg. Send en forespørsel på mail eller ring og spør om de kan låne deg det utstyret du trenger. 

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på Gressholmen under de åpne-dagene. Alle har erfaring med friluftsliv og med aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Pris: Gratis! 

Gradering av turen: Turen passer for alle. Ta kontakt om ditt barn trenger tilrettelegging knyttet til aktiviteter. Dette er en enkel aktivitet. Vi går bare noen hundre meter. Aktivitetene er spesielt tilpasset barn i alderen 6-15 år med tanke på innhold, men yngre og eldre barn er selvfølgelig velkommen med.

Fotografering

Som deltaker på turer i regi av DNT Oslo og Omegn, vil/kan det bli tatt bilder av deltakerne i løpet av turen. Disse bildene kan bli benyttet i DNTs publikasjoner og egne internettsider. Hvis du ikke vil at barnet ditt eller du selv skal bli fotografert, vennligst gi beskjed til aktivitetsleder.

Barnas Turlag Oslo

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

DNT Ung Oslo

DNT ung Oslo er for deg mellom 13 og 30 år som er nysgjerrig på friluftsaktiviteter og liker å være ute! Sjekk ut aktivitetskalenderen vår på facebook, og følg instagrammen vår (dntungoslo) for turtips og inspirasjon til fjærne og nære turer.

DNT Oslo og Omegn

DNT Oslo og Omegn arrangerer turer i skog og mark hele året. Se vårt aktivitetstilbud her! Mange av våre turer er et gratis tilbud og åpent for alle, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn for å bistå oss i vårt arbeid. Her kan du møte andre turvenner, dra på tur med andre og være sosial. Bli medlem i DNT

Villkår

DNT Oslo og Omegn har utarbeidet generelle vilkår for deltakelse på DNT Oslo og Omegns fellesturer/ arrangement i Norge. Deltakeren og foresatte er pliktige til å gjøre seg kjent med disse. Les her: https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 15.30. E-post: info.oslo@dnt.no

 

Kategori: Nærmiljø

Kontaktinformasjon: