Fjelltur fra Sognefjellet ned Utladalen med Fjellbanken

Fellestur

Fra dato
24. juni kl. 13:00
Til dato
26. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Utladalen, Fjelltur, Hyttetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn, Fjellbanken | Sparebank Lom og Skjåk
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
Fjellbanken
Dette arrangementet er over!

Vil du oppleve det storslåtte fjelllandskapet i Jotunheimen vest og Utladalen? I slutten av juni inviterer Fjellbanken | Sparebank 1 Lom og Skjåk medlemmer i DNT Oslo og Omegn til fjelltur fra høyfjellet på Sognefjellet og ned vakre Utladalen. Fjellbanken setter opp gratis buss fra/til Oslo bussterminal og turen ledes av våre fjellvante og dyktige DNT turledere.

Om turen

Fredag 24. juni: Gratis buss fra Oslo Bussterminal til Krossbu Turisthytte
Ekstrabuss fra Oslo bussterminal fredag kl.13.00. Anslått kjøretid uten trafikkhendelser, 6 timer. 

Husk å bestille overnatting, evt. med måltider og niste på Krossbu Turisthytte den 24. juni (mer info lenger ned).

Lørdag 25. juni: Tur fra Krossbu Turisthytte (1267 moh) til Skogadalsbøen (832 moh)
Denne dagen går turen fra høyfjellet og nedover Vetle Utladalen til den betjente DNT-hytta Skogadalsbøen. Er vi heldige med været får vi en praktfull utsikt både mot Smørstabbreen-massivet og Fannaråken, som ligger på hver sin side av stien. Turen går på fin sti og det er en forholdsvis lettgått rute. Det er lagt gangbaner i våte myrområder i Vetle-Utladalen.

Oppmøte på tunet kl 10. Turlederne vil velge rute ut fra sammensetningen i turfølget, vær og føreforhold.

Husk å bestille overnatting, evt. med måltider og niste på Skogadalsbøen den 25. juni (mer info lenger ned). 

Søndag 26. juni: Tur fra Skogadalsbøen (832 moh) til Hjelle (75 moh) og buss til Oslo bussterminal
Turen går videre fra Skogadalsbøen og sørover ned ville og vakre Utladalen, med mulighet for fin utsikt mot Hurrungane og majestetiske Vettisfossen. Store deler av denne turen ble gått minutt for minutt av Lars Monsen i 2018 som del av DNT's 150 års jubileum. Oppmøte på tunet kl. 09.

Buss fra Hjelle til Oslo Bussterminal. Anslått kjøretid uten trafikkhendelser, ca. 5,5 timer. 

Hvem passer turen for?

Gradering: rød | krevende. Denne turen passer for deg som er i god form og har noe fjellerfaring. Før du melder deg på, bør du lese rutebeskrivelser og sette deg inn i hva som kreves for å gå turen.

Lengde Sognefjellet - Skogadalsbøen: ca. 14 km, 4-5 timer
Lengde Skogadalsbøen - Hjelle: ca. 17 km, 5-6 timer
Tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t, ikke innberegnet pauser, vær- og føreforhold som kan påvirket total tid brukt på turen. 

Se tilnærmet rutebeskrivelse av hele turen: Fra Sognefjellet ned Utladalen til Sognefjorden
Se rutebeskrivelse: Fra Krossbu til Skogadalsbøen 

Tur med turledere i ønsket tempo. Det blir mange som skal gå på tur sammen og vi ønsker å legge til rette for en god turopplevelse for alle. Derfor ber vi deg om å stilling til hvor raskt du ønsker å gå turen og gi oss tilbakemelding om dette etter at du har meldt deg på (lenke lenger ned):

  • Rolig tur: Velger du en rolig tur, så er du kanskje av de som danner baktroppen når dere er på tur? Eller kanskje du har en skade som du vet etter hvert vil påvirke turen?
  • Moderat tur: Velger du moderat tur, så vet du kanskje fra tidligere turer at du noen ganger havner litt foran de andre du er på tur sammen med, uten at du har et spesielt behov for å holde høyt tempo?
  • Rask tur: Velger du rask tur ønsker du å holde et høyt tempo på turen.

Klikk her og fyll ut ditt tempovalg i dette skjemaet (etter at du har meldt deg på turen)

Dersom du ønsker å gå turene på egenhånd og ikke i følge med turledere, så er dette mulig, men det må avtales med turlederne på hytta, kvelden før.

Påmelding buss t/r Oslo og fjelltur med turledere

Dette er sammensatt reise, der påmelding gjelder for buss og tur med turledere, og der overnatting må bestilles av den enkelte (etter de vilkår som gjelder for overnattingsstedene)Bussen er organisert i regi av Fjellbanken | Sparebank 1 Lom og Skjåk, og tur med turledere av DNT Oslo og Omegn. 

Det er satt opp egen buss til/fra fjellet fra Oslo. Avreise fra Oslo Bussterminal fredag 24.06, se plattformnummer på monitor. Bussavgang kl. 13.00. Ved retur til bussterminalen søndag kveld, så stopper bussen ved busslommen i Schweigaardsgate (på motsatt side av der plattformene er).

Trykk "Meld deg på!" for å sikre deg og ditt turfølge plass i bussen. Du trenger ikke gi beskjed om du ønsker å gå sakte, moderat eller rask tur ved påmelding. Når du er klar til å velge tempo, så ønsker vi at du gjør det i dette registreringsskjemaet

Maks antall plasser i buss/på tur: 50 personer, inkludert turledere.

Deltakelse er gratis for våre medlemmer. Buss og turlederkostnader er dekket av Fjellbanken | Sparebank 1 Lom og Skjåk. Er du ikke medlem i DNT, kan du bli medlem her . 

Bestille overnatting

Deltakere bestiller selv overnatting etter de vilkår som oppgis av overnattingsstedene.

Viktig informasjon for deg som skal på fjelltur

På våre nettsider finner du viktig og nyttig informasjon som vi ønsker at våre deltakere setter seg inn i før de deltar på fjelltur med DNT.

  • Kart. Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i ett av våre Tursentre eller på DNT butikken 
  • Utstyr. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på DNTs betjente hytter. Sovepose kan ikke benyttes.
  • Viktig informasjon om DNT-turerHer kan du finne svar på ofte stilte spørsmål og vi skriver litt om hva som forventes og kreves for å delta på turer med DNT. 

Vilkår for deltakelse

Når du melder deg på bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i vilkår for deltakelse på tur med DNT Oslo og Omegn. Vi gjør oppmerksom på at vi ønsker beskjed ved avmelding, men gebyrer vil ikke påløpe for turer som det er gratis å delta på.

Om våre turledere

DNTs turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.   

Om DNT Oslo og Omegns samarbeid med Fjellbanken

Fjellbanken | Sparebank 1 Lom og Skjåk er en av DNT Oslo og Omegns viktige samarbeidspartnere. DNT Oslo og Omegn har flere hytter og stier i Fjellbanken sitt hovedområde og vi deler en felles interesse i å løfte frem og bidra til unike naturopplevelser i våre flotte fjellområder i Breheimen og Jotunheimen. Viktige mål for samarbeidet er å sikre arbeidsplasser hos de betjente DNT hyttene og bidra til å skape et spennende og bærekraftig reiselivstilbud i regionen.

Fjelltur fra Sognefjellet ned Utladalen med Fjellbanken

Vil du oppleve det storslåtte fjelllandskapet i Jotunheimen vest og Utladalen? I slutten av juni inviterer Fjellbanken | Sparebank 1 Lom og Skjåk medlemmer i DNT Oslo og Omegn til fjelltur fra ...

Kontaktinformasjon: