Nærtur fra Skøyen, Ammerud og Bøler - #sammenpåtur til Dølerud

Fellestur

Dato
10. mai kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, , Internasjonal, Nærtur, Flerkulturell, Nærturgruppe, Fottur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!

Det er alltid hyggeligere å gjøre ting sammen! Bli med når vi arrangerer en super turdag til Dølerud. Du er velkommen enten du tilhører nærturgruppene på Skøyen, Ammerud eller Bøler, eller du er ny, og har lyst til å teste ut tilbudet. Vanligvis går gruppene på tur i egne nærområder, men denne tirsdagen møtes alle som vil være med til fellestur inn til den vakre husmannsplassen Dølerud, i Østmarka. Bli med og la oss dra #sammenpåtur. 

10. mai er Verdens aktivitetsdag, og på denne dagen marker vi startskuddet for signalarrangementet #sammenpåtur som er et av arrangementene i Frivillighetens år 2022. #sammenpåtur er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Kreftforeningen, Norske Kvinners Sanitetsforening og Norsk Friluftsliv. 

Turbeskrivelse 

Gratis busstransport fra Skøyen, Ammerud og Bøler. Turen starter fra Grønmo P-plass kl. 11.30. Fra Parkeringern går vi #sammenpåtur innover i Østmarka på skogsbilvei mot Dølerud i ca 1,5 km. Deretter følger vi blåmerka sti, 900 m inn til hytta. Det er en bred sti, lett kupert med noe røtter og stein. Denne turen graderes som en enkel tur. På Dølerud spiser vi medbrakt matpakke utenfor hytta. Det blir servering av kaffe og te.

Merk: På tilbaketuren vil det være mulighet for å gå en noe lenger tur.  

Oppmøte

Skøyen: Skøyen togstasjon. Utgang sørsiden. Tid: Tirsdag kl. 11.00

Ammerud: Ved Ammerud T-banestasjon. Tid: Tirsdag kl. 11.00

Bøler: Ved Bøler T-banestasjon. Tid: Tirsdag kl. 11.00

Se etter turledere med rød T-vest. Alle turdeltagere vil bli hentet med buss på oppmøtestedet. Bussen kjører direkte ut til dagens turterreng i Østmarka. Etter endt tur kjører bussen deg trygt tilbake til utgangspunktet. Retur ca 14.30 fra parkeringen ved Grønmo. Vi håper det er mange turglade mennesker på bussene denne dagen.

Følg oss på Facebook: "Nærturgrupper i Oslo - Aktiv i 100"

Hva man skal ha på seg?

Det varierer med vær, vind og årstid. Mange foretrekker ulltrøye nesten året rundt - kanskje ikke det er så dumt? Uansett er det viktig å kle seg godt og ha på gode sko. 
Normal bekledning og en liten sekk for en dagstur i Marka anbefales. Oppi sekken putter du sitteunderlag, litt ekstra tøy, drikke, turkopp og en matpakke.

Generelt om nærturer i regi av Aktiv i 100

"Aktiv i 100", har som til hensikt å få mer folk ut på tur i Oslo. Turene er enkle, gratis og går på stier og turveier i nærheten av der folk bor. Her finner du oversikt over alle nærturgrupper.

DNT Oslo og Omegn

DNT Oslo og Omegn arrangerer turer i skog og mark hele året. Se vårt aktivitetstilbud her! Mange av våre turer er et gratis tilbud og åpent for alle, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn for å bistå oss i vårt arbeid. Her kan du møte andre turvenner, dra på tur med andre og være sosial. Bli medlem i DNT

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 15.30. E-post: info.oslo@dnt.no

 

Nærtur fra Skøyen, Ammerud og Bøler - #sammenpåtur til Dølerud

Det er alltid hyggeligere å gjøre ting sammen! Bli med når vi arrangerer en super turdag til Dølerud. Du er velkommen enten du tilhører nærturgruppene på Skøyen, Ammerud eller Bøler, eller du er ny, og ...

Kontaktinformasjon: