AVLYST! DNT Tilrettelagt/Klart det går - På blåmerket sti i Østmarka

Dette arrangementet er over!

DENNE TUREN ER AVLYST!

Ønsker du å bli med på tur i et åpent og inkluderende turfellesskap og bli kjent med andre turglade med fysisk funksjonsnedsettelse? Bli med DNT Tilrettelagt på Klart det går-tur, det er gratis å delta og alle er velkomne :) 

Turbeskrivelse
Turen går fra Skullerud og opp til Rundvann og Østmarkskapellet i vakre Østmarka. Stien inn er stor og bred, og lettgått stort sett hele veien inn, og går stort sett oppover hele veien inn til Rundvann. Turen er estimert til ca. 4 km en vei, så dette blir en 8 km tur totalt. Vi tar en god pause inne ved Rundvann eller Østmarkskapellet før vi returnerer til Skullerud.

Denne turen er går på sti og er derfor ikke tilpasset for rullestolbrukere. Kompetente og inkluderende DNT-turledere leder turen og sørger for at alle er med. Tempo og pauser blir tilpasset gruppa, og turledere tilbyr generell ledsagelse ved behov. Har du noen behov vi trenger å ta hensyn til setter vi pris på å få vite om dette i påmeldingen. 

Oppmøte
Vi møtes ved Skullerud utfartsparkeging klokken 11:00 og går herfra senest 11:15. Vi avslutter turen samme sted som vi starter. 

Transport
Det er mulig å komme seg til Skullerud med t-bane linje 3, se www.ruter.no for mer informasjon om ruter og tider. Det er også mulig å kjøre bil og parkere på Skullerud utfartsparkering.

Utstyr
Ta med deg klær til å være ute og gå tur i hele dagen, alt etter hva værmeldingen sier. Ta med egen matpakke og drikke, og gjerne noe å sitte på og varme klær til pausen i tilfelle man blir svett og kald. 

Velkommen med på tur!

Følg oss gjerne på Facebook og les mer om DNT tilrettelagt her

 

Om DNT tilrettelagt og Klart det går 

DNT tilrettelagt har eksistert i ulike foreninger over flere år, men er relativt nytt for oss i DNT Oslo og Omegn. Vi jobber for å gjøre friluftslivet tilgjengelig for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, og dette gjør vi ved å arrangere turer og aktiviteter i bynære områder og på fjellet, for alle aldersgrupper, tilrettelagt for utviklingshemmede og funksjonshemmede. Generelt ønsker vi også at flere av DNTs generelle tilbud blir tilgjengelig for flest mulig, både turer, aktiviteter og hytter.

Som regel blir navnet «Klart det går» brukt om turer og aktiviteter tiltenkt mennesker med funksjonsnedsettelser som syns-. hørsels- og bevegelseshemming, og «FTU/Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede» for turer og aktiviteter for utviklingshemmede. 

Kunne du tenkt å være med på tur? Bli med som turleder, aktivitetsleder eller ledsager? Har du andre ideer om hvordan vi kan jobbe for et mer inkluderende friluftsliv der enda flere kan delta? Vi ønsker gjerne å høre fra deg, send en e-post til irene.hirsti-kvam@dnt.no.

Kontaktinformasjon: