Kajakk Introkurs på Gressholmen

Kajakk Introkurs vil lære deg det aller mest grunnleggende om det å padle. Kursene tar for seg sikkerhet, padleteknikk og redning. Kurset gir våttkort, som er Norges Padleforbunds bevis på gjennomgått opplæring. Kurset holdes på Gressholmen, en kort fergetur fra Aker Brygge.

VIKTIG:
- Det er ikke drikkevann på Gressholmen enda. Ta derfor med nok drikkevann
-Ta også med egnet fottøy (våtsko eller badesko) bakken på Gressholmen har skarpe steiner så det å gå barbeint anbefales ikke. 
- Fergen til Gressholmen tar ikke sykler ombord
- Ta med pose til søppel, antibac og pose til vått tøy

1 dag: 3 timer
Alder: Alle
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskap, må kunne svømme.

Kurset gir deg grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk. Kurset er første trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å leie DNT ung Oslo sine kajakker senere.

Kurset holdes på Gressholmen og du vil bl.a. lære:

  • Padleteknikker (forover, bakover, sideveis, sving, kanting, styretak)
  • Kameratredning (dette innebærer at du må bade)
  • Inn og ut av kajakken
  • Bruk og tips

Innholdet tilsvarer Norges Padleforbunds introduksjonskurs.

Tidspunkt: 17:30-20:30 

Kurset varer i 3 timer og arrangeres på hverdager på Gressholmen.

Pris

Kroner 900,-. Prisen inkluderer utstyrsleie, våttkort og instruktørkostnader. Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 400,- Du kan enkelt bli medlem i DNT ung Oslo ved å klikke her

Oppmøte

Oppmøte på fergekaia på Gressholmen kl 17:20. Ta rutebåt fra Aker Brygge (B4 Gressholmen) med ankomst Gressholmen.

 

Utstyr og mat

Nedenfor finner du anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta. 

Ta med:

  • Vann på drikkeflaske som du ikke er redd for (kan fort bli borte i vannet)
  • 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), med regntøy/vindtøy utapå for å holde på varmen. Samt ullsokker/sandaler (har du våtdrakt og våtsko, kan du bruke dette)
  • Ta med deg klesskift slik at du kan skifter etter kurset. Kameratredning innebærer bading
  • Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen.

Det er mulig å legge igjen skift og annen bagasje i kajakkhuset under kurset (på eget ansvar), eller pakke alt utstyr du vil ha med i kajakken i vanntette pakksekker. 

Kansellering og bytting av kurs

Vi kan ikke bytte kursdato for deg. Vi kan imidlertid melde deg av kurset. Hvis du ikke kan delta må du lese  Generelle vilkår fellesturer 

Generell informasjon

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i:

Sykdom og særskilte behov 

Deltagere med spesielle behov, allergier eller behov for tettere oppfølging plikter å ta kontakt med administrasjonen ved påmelding. Dette for at vi på best mulig måte skal kunne legge til rette for deltagelse, vurdere om turen kan passe og  hva vår turleder må ta hensyn til under selve turen.

Medlemskap i DNT og DNT ung Oslo 

DNT ung Oslo skaper tilbud for våre medlemmer. Ikke-medlemmer er også velkommen på tilbudet vårt, men må da betale et tillegg. Dersom du eller noen i ditt reisefølge ikke er medlem, kan dette ordnes raskt og enkelt ved å klikke på denne linken:
Bli medlem i DNT ung Oslo

 

DNT Oslo og Omegn er medlem av Redningsselskapet. Stadig flere oppdager gleden ved padling, kiting og surfing. Med RS Aktiv kan du som utøver være trygg på at hjelpen kommer hvis det skulle oppstå en nødsituasjon. Via DNT får du nå også halv pris på første års medlemskap.
Les mer her: 
https://www.redningsselskapet.no/dntaktiv/

 

 

Ofte stilte spørsmål:
 

1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen? 
For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk på Sørenga fra DNT Oslo og Omegn.

2. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet. Les mer om våttkort her.

4. Skal jeg lære "eskimorulla"?
Nei du skal ikke lære grønlandsrulla, som det gjerne kalles. Å rulle er en avansert teknikk som ofte krever et eget kurs. Du skal imidlertid velte i kajakken og flyte opp og ut av kajakken. Dette er en helt ufarlig og lett øvelse som alle greier. Det er imidlerit normalt å ha noe usikkerhet knyttet til denne øvelsen. Samtlige som prøver det vil imidlertid garantert greie det, vi har en 100% suskessrate på den øvelsen.

SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon. Telefon: 22 82 28 22, mandag til fredag mellom klokken 08.30 og klokken 16.00 eller på e-post: kajakk.oslo@dnt.no.

 

Kajakk Introkurs på Gressholmen

Kajakk Introkurs vil lære deg det aller mest grunnleggende om det å padle. Kursene tar for seg sikkerhet, padleteknikk og redning. Kurset gir våttkort, som er Norges Padleforbunds bevis på gjennomgått opplæring. ...

Kontaktinformasjon: